
Wiosenna sałatka ze szparagami, ciecierzycą i kaszą jaglaną
Składniki:
-
1 szklanka ugotowanej wcześniej Bio Ciecierzycy
-
1 szklanka ugotowanej wcześniej Bio Kaszy Jaglanej (kaszę można ugotować w wodzie lub bulionie warzywnym)
-
12 zielonych szparagów grillowanych na patelni pokrojone w mniejsze kawałki
-
10-14 truskawek
-
4-5 łyżek posiekanego szczypiorku
-
Garść posiekanych pistacji
-
sól i pieprz do smaku
Dressing:
-
2 łyżki Pasty z pistacji prażonych
-
1 łyżka oliwy
-
1 łyżka Bio soku z cytryny
-
2-3 łyżki wody (tyle aby uzyskać sos o odpowiedniej konsystencji)
-
szczypta soli i pieprzu.
Przygotowanie:
Ciecierzycę, kaszę, szparagi, truskawki i szczypiorek włóż do miski.
Z pasty pistacjowej, oliwy, soku z cytryny i wody zrób gładki dressing. Polej nim sałatkę.
Całość wymieszaj. W razie potrzeby dodaj więcej soli i soku z cytryny. Na koniec posyp posiekanymi pistacjami.