Bio Ciecierzyca 350 g
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Bio Ciecierzyca HELPA to pyszna i wartościowa roślina strączkowa pochodząca z ekologicznych upraw. Idealnie sprawdzi się jako baza do past kanapkowych, składnik zup, dań jednogarnkowych, sałatek, a także jako zdrowa i chrupiąca przekąska.
Co wyróżnia Bio Ciecierzycę?
- Wszechstronność zastosowania: Idealna do przygotowania past kanapkowych, zup, dań jednogarnkowych, sałatek czy jako chrupiąca przekąska. Może także stanowić składnik farszów czy dodatek do dań wegetariańskich i wegańskich. Możliwości jest naprawdę wiele!
- Najwyższa jakość: Ekologiczna jakość potwierdzona certyfikatem euroliścia.
- Wartości odżywcze: Ciecierzyca to źródło białka roślinnego, błonnika, witamin z grupy B, żelaza, magnezu i potasu.
Włącz Bio Ciecierzycę do rodzinnego jadłospisu i ciesz się smakiem i wartościami tego superstrączka!
Bio Ciecierzyca
Składniki: ciecierzyca ekologiczna 100 %
Składniki alergenne (możliwa obecność): zboża zawierające gluten.
Kraj pochodzenia:
ciecierzyca ekologiczna 100 % - Turcja
Masa netto: 350 g
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna | 1412 kJ/ 336 kcal |
Tłuszcz | 6,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 43 g |
w tym cukry | 11 g |
Błonnik | 17 g |
Białko | 19 g |
Sól | 0,06 g |
Sposób przygotowania:
Szklankę ciecierzycy zalej zimną wodą i pozostaw na noc do namoczenia. Następnego dnia wypłucz ją w zimnej wodzie. Gotuj ciecierzycę w świeżej wodzie przez około 60 minut, aż będzie miękka. Po ugotowaniu odcedź ją.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.
Dane produktu
Najlepiej spożyć przed: | 15.10.2026 |
Zamieszczone opinie pochodzą wyłącznie od zalogowanych użytkowników. Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z regulaminem sklepu.