Wielkanocna kaszka z marcepanowymi jajeczkami
Składniki:
- 200 ml wody lub napoju roślinnego lub mleka
- 2 łyżki Bio Kaszka Jaglana-Orkiszowa z Wanilia Burbońską
- 1 łyżka drobno zmielonego twarogu
- 100 g migdałów
- 3 łyżki cukru pudru lub ksylitolu (około 30 g) lub 3 łyżki syropu z agawy (około 45g)
- 1 ulubiona Bio Różdżka Smaku - w tym przepisie użyliśmy Bio Różdżki Smaku Malina
- opcjonalnie woda
Przygotowanie:
Robienie kaszki rozpocznij od przygotowania marcepanowych jajeczek (przepis TUTAJ), ponieważ wykonanie ich zajmie więcej czasu, niż ugotowanie kaszki. Z gotowej, kolorowej masy marcepanowej uformuj niewielkie jajeczka, którymi później udekorujesz kaszkę. W garnuszku ugotuj kaszkę według przepisu na opakowaniu. Pod koniec gotowania, dodaj łyżkę kremowego twarożku i dokładnie wymieszaj. Gotową kaszkę przelej do miseczki i udekoruj marcepanowymi jajeczkami.