HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g
Batonik Truskawka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

19,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

16,99 zł

szt.
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g

4,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

17,99 zł

szt.
Batonik Kakao 20 g
Batonik Kakao 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g

14,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka 20 g
Batonik Czarna Porzeczka 20 g

2,99 zł

szt.
Batonik Piernikowy
Batonik Piernikowy

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kolorowy marcepan 0
Kolorowy Marcepan

PRZEPIS NA DOMOWY, KOLOROWY MARCEPAN

Kolorowy domowy marcepan - idealny dodatek do wypieków Wielkanocnych.  

 

Składniki:

  • 100 g migdałów
  • 3 łyżki cukru pudru lub ksylitolu (około 30 g) lub 3 łyżki syropu z agawy (około 45g)
  • Bio Różdżka Smaku Dynia lub inna ulubiona 
  • opcjonalnie woda
Wykonanie:
 
Migdały w skórce zalać wrzątkiem i zostawić do namoczenia. Obrać i zostawić, żeby obeschły. Jeżeli używamy ksylitolu bądź innego słodziwa o podobnej strukturze, należy go zmielić w młynku na puder. Następnie mielimy migdały do uzyskania klejącej się masy. Dodajemy cukier lub inne słodziwo oraz Różdżkę Smaku i mielimy do uzyskania jednolitej masy. Gdyby masa nie chciała się skleić, można dodać odrobinę zimnej wody. Z masy można uformować kuleczki lub jejeczka, którymi ozdobicie wielkanocny mazurek

 

Wersja expresowa: Można użyć płatków migdałowych. W tym wypadu mielimy je razem z cukrem i wybraną Różdżką Smaku do uzyskania klejącej masy.

Domowy marcepan

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium