Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
16,18 zł 11,33 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa
Bio Kaszka Orkiszowa
16,18 zł 14,56 zł
szt.
Chmura tagów
Kolorowy marcepan 0
Kolorowy Marcepan

PRZEPIS NA DOMOWY, KOLOROWY MARCEPAN

Kolorowy domowy marcepan - idealny dodatek do wypieków Wielkanocnych.  

 

Składniki:

  • 100 g migdałów
  • 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu (30 g) lub 3 łyżki syropu z agawy (45g)
  • 1 Różdżka Smaku Dynia
    opcjonalnie: woda
Wykonanie:
  1. Migdały w skórce zalać wrzątkiem i zostawić do namoczenia. Obrać i zostawić, żeby obeschły.
  2. Jeżeli używamy ksylitolu bądź innego słodziwa o podobnej strukturze należy go zmielić w młynku na puder.
  3. Następnie zmielić migdały do uzyskania klejącej się masy.
  4. Dodać cukier/ słodziwo oraz Różdżkę Smaku i mielić do uzyskania jednolitej masy.
  5. Gdyby masa nie chciała się skleić, można dodać odrobinę zimnej wody.

 

Wersja expresowa: Można użyć płatków migdałowych. W tym wypadu mielimy je razem z cukrem i Różdżką Smaku do uzyskania klejącej masy.

Domowy marcepan 


 

Dyniowy marcepan w formie kruszonki oraz marcepanowe jajeczka otoczone Dynią i Maliną

Marcepanowe jajeczka


 

Marcepan jagodowy - środek kwiatuszków

Marcepan jagodowy

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium