Migdały w skórce zalać wrzątkiem i zostawić do namoczenia. Obrać i zostawić, żeby obeschły. Jeżeli używamy ksylitolu bądź innego słodziwa o podobnej strukturze, należy go zmielić w młynku na puder. Następnie mielimy migdały do uzyskania klejącej się masy. Dodajemy cukier lub inne słodziwo oraz Różdżkę Smaku i mielimy do uzyskania jednolitej masy. Gdyby masa nie chciała się skleić, można dodać odrobinę zimnej wody. Z masy można uformować kuleczki lub jejeczka, którymi ozdobicie wielkanocny mazurek.
Wersja expresowa: Można użyć płatków migdałowych. W tym wypadu mielimy je razem z cukrem i wybraną Różdżką Smaku do uzyskania klejącej masy.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.