Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,18 zł

szt.
Bio Kaszka Piernikowa
Bio Kaszka Piernikowa

15,99 zł

Cena regularna: 19,04 zł

Najniższa cena: 19,04 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,18 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana

16,18 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,04 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus

13,32 zł

szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku

17,13 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Malinowy mazurek z białą czekoladą 2
Malinowy Mazurek z Białą Czekoladą

Wielkanocny mazurek malinowy z białą czekoladą 

Składniki na ciasto - z podanych proporcji wyjdą 3 mazurki:

Składniki na wypełnienie - z podanych porcji otrzymasz wypełnienie na jeden mazurek:

Przygotowanie:

Składniki na ciasto zagnieć i odstaw do lodówki na godzinę. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Schłodzone ciasto podziel na 3 części. Z każdej części uformuj ciasto na kształt pisanki z nieco podwyższonym rantem. Przełóż uformowane ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Spody mazurków nakłuj widelcem. Piecz 17 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostaw ciasto do wystygnięcia, znam przystąpisz do jego dekorowania

W osobnym garnuszku rozpuść tabliczkę białej czekolady w kąpieli wodnej. Natępnie dodaj ulubioną owocową Różdżce Smaku, albo dwie, jeżeli chcesz otrzymać bardziej intensywny kolor. Następnie wyłóż na ostudzone ciasto. Mazurek można ozdobić posypując go inną Bio Różdżką Smaku (u nas był to burak), posypać kolorowym marcepanem, na który przepis znajdziecie TUTAJ, lub ozdobić kolorowymi marcepanowymi jajeczkami z przepisu - LINK.

Malinowy mazurek

Komentarze do wpisu (2)

27 marca 2021

Czym mielimy migdały?

27 marca 2021

Może można użyć jako z zmielonych?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium