Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
16,18 zł 10,47 zł
szt.
Bio Kółeczka Gryczano-Jaglano-Amarantusowe
Bio Kółeczka Gryczano-Jaglano-Amarantusowe
16,18 zł 12,37 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
19,04 zł 18,09 zł
szt.
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
16,18 zł 10,47 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
16,18 zł 13,32 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł 13,32 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
16,18 zł 12,37 zł
szt.
Chmura tagów
Malinowy Mazurek z Białą Czekoladą 2
Malinowy Mazurek z Białą Czekoladą

Wielkanocny mazurek malinowy z białą czekoladą 

 

Mazurek z białą czekoladą z przepisu Moje Wypieki, przepis TUTAJ


Dekoracja:

 

1. Wypełnienie- biała czekolada z maliną i szczyptą buraka z Bio Różdżek Smaku,

  • rozpuścić białą czekoladę w kąpieli wodnej i dodać wybrane Różdżki Smaku

Malinowy mazurek


 

 

2. Marcepanowe jajeczka obtoczone w dyni i malinie z Bio Różdżek Smaku,

    oraz pokruszony marcepan z dodatkiem dyni z Bio Warzywnych Różdżek Smaku,

 

Przepis na marcepan

Składniki:

  • 100 g migdałów
    3 łyżki cukru pudru/ksylitolu (30 g) lub 3 łyżki syropu z agawy (45g)
  • 1 Różdżka Smaku (2g)
    opcjonalnie: woda
Wykonanie: 
  1. Migdały w skórce zalać wrzątkiem i zostawić do namoczenia. Obrać i zostawić, żeby obeschły.
  2. Jeżeli używamy ksylitolu bądź innego słodziwa o podobnej strukturze należy go zmielić w młynku na puder.
  3. Następnie zmielić migdały do uzyskania klejącej się masy.
  4. Dodać cukier/ słodziwo oraz Różdżkę Smaku i mielić do uzyskania jednolitej masy.
  5. Gdyby masa nie chciała się skleić, można dodać odrobinę zimnej wody.

 

Wersja expresowa: Można użyć płatków migdałowych. W tym wypadu mielimy je razem z cukrem i Różdżką Smaku do uzyskania klejącej masy.

 

Maliny w proszku

Mazurek z białą czekoladą


 

 

3. liofilizowany burak w proszku jako kolorowy pasek z  Bio Warzywnych Różdżek Smaku.

Komentarze do wpisu (2)

27 marca 2021

Czym mielimy migdały?

27 marca 2021

Może można użyć jako z zmielonych?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium