Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł 7,19 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
9,99 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
12,99 zł
szt.
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
9,99 zł
szt.
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Gryczana z Amarantusem
Bio Kaszka Jaglano - Gryczana z Amarantusem
12,99 zł 7,79 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł
szt.
Chmura tagów
Malinowy Mazurek z Białą Czekoladą 2
Malinowy Mazurek z Białą Czekoladą

Wielkanocny mazurek malinowy z białą czekoladą 

 

Mazurek z białą czekoladą z przepisu Moje Wypieki, przepis TUTAJ


Dekoracja:

 

1. Wypełnienie- biała czekolada z maliną i szczyptą buraka z Bio Różdżek Smaku,

  • rozpuścić białą czekoladę w kąpieli wodnej i dodać wybrane Różdżki Smaku

Malinowy mazurek


 

 

2. Marcepanowe jajeczka obtoczone w dyni i malinie z Bio Różdżek Smaku,

    oraz pokruszony marcepan z dodatkiem dyni z Bio Warzywnych Różdżek Smaku,

 

Przepis na marcepan

Składniki:

  • 100 g migdałów
    3 łyżki cukru pudru/ksylitolu (30 g) lub 3 łyżki syropu z agawy (45g)
  • 1 Różdżka Smaku (2g)
    opcjonalnie: woda
Wykonanie: 
  1. Migdały w skórce zalać wrzątkiem i zostawić do namoczenia. Obrać i zostawić, żeby obeschły.
  2. Jeżeli używamy ksylitolu bądź innego słodziwa o podobnej strukturze należy go zmielić w młynku na puder.
  3. Następnie zmielić migdały do uzyskania klejącej się masy.
  4. Dodać cukier/ słodziwo oraz Różdżkę Smaku i mielić do uzyskania jednolitej masy.
  5. Gdyby masa nie chciała się skleić, można dodać odrobinę zimnej wody.

 

Wersja expresowa: Można użyć płatków migdałowych. W tym wypadu mielimy je razem z cukrem i Różdżką Smaku do uzyskania klejącej masy.

 

Maliny w proszku

Mazurek z białą czekoladą


 

 

3. liofilizowany burak w proszku jako kolorowy pasek z  Bio Warzywnych Różdżek Smaku.

Komentarze do wpisu (2)

27 marca 2021

Czym mielimy migdały?

27 marca 2021

Może można użyć jako z zmielonych?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium