HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską

17,59 zł

Cena regularna: 21,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 6,29 zł
szt.
BIO Łódeczki Kakao 260 g
BIO Łódeczki Kakao 260 g

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Malinowy mazurek z białą czekoladą 2
Malinowy Mazurek z Białą Czekoladą

Wielkanocny mazurek malinowy z białą czekoladą 

Składniki na ciasto - z podanych proporcji wyjdą 3 mazurki:

Składniki na wypełnienie - z podanych porcji otrzymasz wypełnienie na jeden mazurek:

Przygotowanie:

Składniki na ciasto zagnieć i odstaw do lodówki na godzinę. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Schłodzone ciasto podziel na 3 części. Z każdej części uformuj ciasto na kształt pisanki z nieco podwyższonym rantem. Przełóż uformowane ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Spody mazurków nakłuj widelcem. Piecz 17 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu pozostaw ciasto do wystygnięcia, znam przystąpisz do jego dekorowania

W osobnym garnuszku rozpuść tabliczkę białej czekolady w kąpieli wodnej. Natępnie dodaj ulubioną owocową Różdżce Smaku, albo dwie, jeżeli chcesz otrzymać bardziej intensywny kolor. Następnie wyłóż na ostudzone ciasto. Mazurek można ozdobić posypując go inną Bio Różdżką Smaku (u nas był to burak), posypać kolorowym marcepanem, na który przepis znajdziecie TUTAJ, lub ozdobić kolorowymi marcepanowymi jajeczkami z przepisu - LINK.

Malinowy mazurek

Komentarze do wpisu (2)

27 marca 2021

Czym mielimy migdały?

27 marca 2021

Może można użyć jako z zmielonych?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium