Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą - BLISKA DATA
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą - BLISKA DATA
19,04 zł 11,42 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
19,04 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
17,13 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana - BLISKA DATA
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana - BLISKA DATA
16,18 zł 8,09 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Kruche ciasteczka świąteczne 0
Kruche ciasteczka świąteczne

PRZEPIS NA KOLOROWE KRUCHE CIASTECZKA ŚWIĄTECZNE

SKŁADNIKI na około około 90 sztuk (3 x 30 sztuk):

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do szerokiej misy wrzucamy posiekane nożem masło wraz z pozostałymi składnikami, a następnie szybko zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy z niego kulę, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy około 60 minut w lodówce. Aby uzyskać wielobarwne ciasteczka, zagniatamy ciasto z wybranymi Różdżkami Smaku. Ilość pyłku zależy od tego jak nasycony kolor chcemy uzyskać. Bardzo fajny efekt otrzymamy dzieląc składniki na 3 części i do każdej z nich dodając jedną Różdżkę innego koloru.
  2. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 2 mm, wykrawamy z niego ciasteczka, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy je w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół), przez około 12 minut, aż zaczną się delikatnie rumienić. Odkładamy do przestygnięcia, po czym zamykamy szczelnie w blaszanej puszce lub dekorujemy kolorowym lukrem tudzież posypujemy owocowym pyłkiem.

Ciasteczka świąteczne

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium