Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
16,18 zł 11,33 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa
Bio Kaszka Orkiszowa
16,18 zł 14,56 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Chmura tagów
Kruche ciasteczka świąteczne 0
Kruche ciasteczka świąteczne

PRZEPIS NA KOLOROWE KRUCHE CIASTECZKA ŚWIĄTECZNE

SKŁADNIKI na około około 90 sztuk (3 x 30 sztuk):

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do szerokiej misy wrzucamy posiekane nożem masło wraz z pozostałymi składnikami, a następnie szybko zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy z niego kulę, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy około 60 minut w lodówce. Aby uzyskać wielobarwne ciasteczka, zagniatamy ciasto z wybranymi Różdżkami Smaku. Ilość pyłku zależy od tego jak nasycony kolor chcemy uzyskać. Bardzo fajny efekt otrzymamy dzieląc składniki na 3 części i do każdej z nich dodając jedną Różdżkę innego koloru.
  2. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 2 mm, wykrawamy z niego ciasteczka, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy je w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół), przez około 12 minut, aż zaczną się delikatnie rumienić. Odkładamy do przestygnięcia, po czym zamykamy szczelnie w blaszanej puszce lub dekorujemy kolorowym lukrem tudzież posypujemy owocowym pyłkiem.

Ciasteczka świąteczne

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium