Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

2,93 zł

Cena regularna: 4,19 zł

Najniższa cena: 4,19 zł
szt.
BIO Łódeczki Kakao 130 g
BIO Łódeczki Kakao 130 g

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Suchy Prowiant Truskawka
Suchy Prowiant Truskawka

7,99 zł

szt.
Suchy Prowiant Borówka
Suchy Prowiant Borówka

7,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

3,49 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 2,98 zł
szt.
BIO Łódeczki Cynamon 130 g
BIO Łódeczki Cynamon 130 g

16,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kruche ciasteczka świąteczne 0
Kruche ciasteczka świąteczne

PRZEPIS NA KOLOROWE KRUCHE CIASTECZKA ŚWIĄTECZNE

SKŁADNIKI na około około 90 sztuk (3 x 30 sztuk):

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do szerokiej misy wrzucamy posiekane nożem masło wraz z pozostałymi składnikami, a następnie szybko zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy z niego kulę, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy około 60 minut w lodówce. Aby uzyskać wielobarwne ciasteczka, zagniatamy ciasto z wybranymi Różdżkami Smaku. Ilość pyłku zależy od tego jak nasycony kolor chcemy uzyskać. Bardzo fajny efekt otrzymamy dzieląc składniki na 3 części i do każdej z nich dodając jedną Różdżkę innego koloru.
  2. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 2 mm, wykrawamy z niego ciasteczka, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy je w temperaturze 180 stopni (grzanie góra-dół), przez około 12 minut, aż zaczną się delikatnie rumienić. Odkładamy do przestygnięcia, po czym zamykamy szczelnie w blaszanej puszce lub dekorujemy kolorowym lukrem tudzież posypujemy owocowym pyłkiem.

Ciasteczka świąteczne

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium