Kakaowe kulki mocy z Bio EksPandami Orkisz
Składniki:
- 1/2 szklanki czerwonej fasoli z puszki
- 1 łyżeczka Pasty z migdałów prażonych
- 6-7 łyżek Bio Ekspandów Orkisz lub innych Bio EksPandów o podobnej objętości
- 2 łyżki kakao
- 3 łyżki Bio Daktyli Sproszkowanych
- 1-2 Bio Różdżki Smaku Malina
- jasny sezam
Przygotowanie:
Fasolę przepłucz pod bieżącą wodą, odcedź dokładnie i włóż do blendera z ostrzem S. Dodaj kakao, Bio Daktyle Sproszkowane, pastę z prażonych migdałów i zmiksuj na gładko. Na koniec dodaj Bio EksPandy Orkisz lub inne EksPandy. Wymieszaj całość i uformuj niewielkie trufle. Obtocz je w Malinowej Różdżce Smaku i sezamie.