Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
16,18 zł 11,33 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus
13,32 zł
szt.
Chmura tagów
Ciasteczka kokosowe z kaszki jaglanej 0
Ciasteczka jaglano-kokosowe

Składniki:

  • 200 ml szklanka wody, mleka lub napoju roślinnego
  • 2,5 łyżki Bio Kaszki Jaglanej
  • 1 małe jajko
  • 100-150 g wiórków kokosowych - ilość wiórków zależy od gęstości kaszki oraz wielkości jajko
  • 5 suszonych daktyli bez pestek

Wykonanie:

Daktyle zalej wrzątkiem i mocz przez około 15 minut. Bio Kaszkę Jaglaną ugotuj na gęsto według tego przepisu. Ostudzoną kaszkę przełóż do miski, dodaj bardzo drobno posiekane daktyle, jajko oraz wiórki kokosowe i wymieszaj całość. Jeżeli masa jest mocno lepiąca, dosyp więcej wiórek. Z masy jaglanej formuj kulki, przekształcając je w płaskie ciasteczka - zwilżając co chwilę dłonie. Ciasteczka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez ok. 20-25 minut, do zarumienienia ciastek. Delikatnie zdejmij ciasteczka i pozostaw do wystygnięcia. 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium