
Jak i czym dekorować pierniczki świąteczne?
Pieczenie i dekorowanie pierniczków to świetna zabawa zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Jeżeli pieczesz pierniczki dla najmłodszych, sprawdź nasz niezawodny przepis na pierwsze pierniczki z kaszki piernikowej bez cukru i miodu. Poniżej przedstawiamy, jak możesz zdrowo udekorować te świąteczne ciastka razem z HELPĄ!
BIO eksPANDOWANE zboże jak płatki śniegu
Do udekorowania pierniczków możesz wykorzystać nasze cztery rodzaje BIO eksPANDÓW: grykę, amarantusa, proso oraz orkisz. Te zboża ekspandowane świetnie sprawdzą się jako zdrowy zamiennik cukrowych i czekoladowych posypek.
EksPandowane zboża to nic innego, jak "nadmuchane" ziarna zbóż bez żadnych dodatków.
BIO Różdżki i Łyżki Smaku w roli naturalnych barwników
BIO Różdżki i Łyżki Smaku nadadzą niepowtarzalny kolor, smak i aromat tradycyjnym lukrowym polewom. Spośród Łyżek Smaku do wyboru mamy aż osiem wariantów smakowych: Łyżkę Smaku Czarna Porzeczka, Dynia-Brzoskwinia, Jagoda, Malina, Owoce Leśne, Truskawka oraz Truskawka-Burak-Jeżyna. Każda z nich to inny kolor i smak! Prawdziwe świąteczne czary!
Suchy Prowiant - chrupiący prezent
Suchy Prowiant sprawdzi się nie tylko jako dekoracja pierników, ale także jako zdrowa przekąska przy tej przyjemnej pracy. W ofercie posiadamy m.in. liofilizowaną truskawkę, borówkę, ananasa czy malinę.
BIO Grys liofilizowany
Nowością w naszej ofercie jest liofilizowany grys, czyli malutkie cząstki liofilizowanych owoców bez dodatku cukru - drobinki malinki, kawałeczki porzeczki, kosteczki truskaweczki. To kolejna świetna propozycja do dekorowania pierników!
POBIERZ EBOOK "Święta z HELPA"
Życzymy smacznych, zdrowych i kolorowych wypieków!