Jak i czym dekorować pierniczki świąteczne?
Pieczenie i dekorowanie pierniczków to świetna zabawa zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Sprawdź, w jaki sposób zdrowo udekorować te świąteczne ciastka razem z Helpą!
BIO eksPANDOWANE zboże jak płatki śniegu
Do udekorowania pierniczków możesz wykorzystać nasze cztery rodzaje BIO eksPANDÓW: grykę, amarantusa, proso oraz komosę. Te zboża ekspandowane świetnie sprawdzą się jako zdrowy zamiennik cukrowych i czekoladowych posypek.
EksPandowane zboża to nic innego, jak "nadmuchane" ziarna zbóż bez żadnych dodatków.
BIO Różdżki i Łyżki Smaku w roli naturalnych barwników
BIO Różdżki i Łyżki Smaku nadadzą niepowtarzalny kolor, smak i aromat tradycyjnym lukrowym polewom. Spośród Łyżek Smaku do wyboru mamy aż osiem wariantów smakowych: Łyżkę Smaku Czarna Porzeczka, dynia-brzoskwinia, jabłko-gruszka i pietruszka, jagoda, malina, owoce leśne, truskawka oraz truskawka-burak-jeżyna. Każda z nich to inny kolor i smak! Prawdziwe świąteczne czary!
Suchy Prowiant - chrupiący prezent
Suchy Prowiant sprawdzi się nie tylko jako dekoracja pierników ale także jako zdrowa przekąska przy tej przyjemnej pracy. W ofercie posiadamy m.in. liofilizowaną truskawkę, wiśnię, ananasa, czy malinę.
Po przepis na pierniczki i lukier - zapraszamy do naszych innych wpisów!
Życzymy smacznych, zdrowych i kolorowych wypieków!