Żółta zupa z parowanym łososiem i kaszką
Składniki:
- ½ opakowania Bio Kaszki Owsiano-Orkiszowo-Gryczanej z Soczewicą
- ¼ cebuli
- 1 batat
- 1 szklanka pokrojonej w kosteczkę dyni
- 1 żółta papryka
- ½ łyżeczki kurkumy
- 50 g świeżego filetu z łososia
- 2 szklanki wody lub domowego bulionu
- koperek do posypania
Przygotowanie
Ugotuj kaszkę na wodzie według przepisu na opakowaniu. Łososia umieść w koszyczku do gotowania na parze i gotuj przez około 10-15 minut. Pokrój batata, paprykę oraz kawałek dyni w kostki. Cebulę drobno posiekaj. Umieść warzywa w garnku, dodaj kurkumę i zalej 2 szklankami wody lub domowego bulionu. Gotuj około 15-20 minut. Kiedy warzywa będą miękkie, zblenduj na gładką konsystencję. Zupkę wymieszaj z ugotowaną kaszką, podawaj z uparowanym łososiem i drobno posiekanym koperkiem.