
Zielone placki z kaszki
Składniki:
- 1 opakowanie Bio Kaszki z Daktylami i Szpinakiem
- 200 ml mleka lub napoju roślinnego
- 1 jajko
- szczypta proszku do pieczenia
- pasta z prażonych orzeszków arachidowych
- Bio Grys liofilizowany, np. kawałeczki porzeczki.
Przygotowanie:
Do miski wsyp kaszkę i proszek do pieczenia. Dodaj żółtko, mleko i wymieszaj. Z białka ubij sztywną pianę, dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.
Usmaż placuszki na dobrze rozgrzanej patelni. Gotowe placki polej pastą orzechową i posyp grysem.
Jeśli chcesz żeby były słodsze, możesz polać je jeszcze miodem.
Mari Maryi
Super przepis, taki nie za dokładny. Skąd mamy wiedzieć ile kaszki wsypać? Ile proszku do pieczenia ?
HELPA
Maryi Maryi - dziękujemy za uwagę, doprecyzowaliśmy proporcję w przepisie. Mamy nadzieję, że dzięki temu upiecze Pani razem z nami pyszne placki z zielonej kaszki. Pozdrawiamy! :)
Agnieszka
200g kaszki trzeba dać, całe opakowanie ? ile sztuk mniej więcej wyjdzie placuszków?