Zielone lane kluseczki jaglane
Składniki:
- 1 opakowanie Bio Kaszki Jaglanej
- 2 Bio Warzywne Różdżki Smaku Szpinak
- ½ szklanki mąki ziemniaczanej
- 3 jajka
- oliwa z oliwek
Przygotowanie
Kaszkę ugotuj na wodzie według przepisu na opakowaniu. Pozostaw do całkowitego ostudzenia. Następnie przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj, do otrzymania jednolitej konsystencji. W dużym garnku zagotuj wodę. Kluseczki wrzucaj na wrzącą wodę za pomocą małej łyżeczki. Gotuj około 3 minuty od momentu, aż kluseczki wpłyną na powierzchnię. Po wyjęciu kluseczki pokrop oliwą z oliwek.
TIP: Starszym dzieciom posyp kluseczki twardym, żółtym serem np. parmezanem. Kluseczki świetnie smakują z warzywnym sosem.