Zielone gofry z kaszki
Składniki:
- 1 opakowanie Bio Kaszki Owsianej z Daktylami i Szpinakiem
- 200 ml mleka lub napoju roślinnego
- 2 jajka
- 30 ml oleju rzepakowego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Do naczynia wsyp kaszkę, zalej mlekiem, wymieszaj i odstaw na 5-10 minut. W międzyczasie oddziel białko od żółtka. Białko ubij na sztywną pianę. Do zielonej masy dodaj żółtko, olej oraz proszek do pieczenia i wymieszaj. Na koniec delikatnie połącz masę z ubitym białkiem. Smaż gofry w mocno nagrzanej gofrownicy.
Podawaj z jogurtem naturalnym z dodatkiem ulubionej Bio Łyżki Smaku.
Agnieszka Z.
Przepyszne! Obawiałam się, że będą ciężkie a są lekkie jak piórko
HELPA
Bardzo się cieszymy, że smakowały! A lekkości nadało im ubite białko ;)
Kasia
Pyszne i zielone! Dzieci zachwycone :D
ASIA
Czy można użyć innej kaszki?
Kasia
Od jakiego wieku można podawać? Pytam ze względu na obecność proszku do pieczenia w przepisie. Czy można użyć innej kaszki helpy?
HELPA
Kasia - gofry nie mają dedykowanego wieku podania, oczywiście jak najbardziej można użyć innych kaszek :)
HELPA
Asia - tak, można :)