
WEGAŃSKIE MUFFINKI Z MĄKI ORKISZOWEJ BEZ CUKRU
Przepis na orkiszowe muffinki bez dodatku cukru
Składniki:
- 220 g mąki orkiszowej jasnej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli*
- 80 g oleju rzepakowego
- Bio Piciu Żółte Helpa (cała butelka)
Dodatkowo:
- Łyżka Smaku Truskawka Helpa do posypania
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką do połączenia w gładką masę.
Ciasto nakładamy do papilotek (do 3/4 wysokości) i pieczemy 25 minut, do suchego patyczka.
Studzimy i przed podaniem posypujemy liofilizowaną truskawką.
Smacznego!
*W przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń sól w przepisie.
Anna Dratwa
Czy z czerwonym piciu też wyjdzie? :)