Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)

10,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską

13,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 15,23 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,99 zł

szt.
Zestaw Płatków Śniadaniowych
Zestaw Płatków Śniadaniowych

19,99 zł

Cena regularna: 29,97 zł

Najniższa cena: 29,97 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami

16,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 19,04 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Klorowe pasty warzywne do chleba 0
Przepis na pasty warzywne do kanapek

WARZYWNE PASTY DO CHLEBA

Przepis na szybkie i kolorowe pasty warzywne do kanapek. Idealne dla całej rodziny!

Składniki:

  • 2 łyżki BIO Kaszki Jaglanej Helpa
  • BIO Warzywne Różdżki Smaku
  • 250 ml wody
  • pieprz i sól
  • po 50 g: marchewki, buraka i cukinii
  • przyprawy do pasty dyniowo-marchewkowej: szczypta kurkumy i mielonej kolendry
  • przyprawy do pasty cukiniowo-szpinakowej: ćwierć łyżeczki suszonego czosnku, szczypta suszonej bazylii i szczypta suszonej mięty
  • przyprawy do pasty buraczanej: szczypta suszonego czosnku i ćwierć łyżeczki mielonej słodkiej papryki

Przygotowanie:

Pokrój warzywa w małe kawałki i ugotuj na parze. Do garnka z wodą wsyp powoli kaszkę i doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając. Po 2-3 minutach kaszka powinna zgęstnieć- wtedy odstaw ją.

Następnie kaszkę podziel na 3 części. Do pierwszej dodaj BIO Różdżkę Smaku Szpinakową i cukinię, do drugiej BIO Różdżkę Smaku dyniową z marchewką, a do trzeciej BIO Różdzkę Smaku Buraczaną i buraka. Każdą z nich zmiksuj na gładką pastę i dopraw do smaku.

Pasty najlepiej smakują z domowym pieczywem na zakwasie.

Smacznego!

Ważne - w przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń sól w przepisie.

warzywne pasty kanapkowe

pasty kanapkowe z różdżkami smaku

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium