HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g
Batonik Truskawka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

19,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

16,99 zł

szt.
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g

4,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

17,99 zł

szt.
Batonik Kakao 20 g
Batonik Kakao 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g

14,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka 20 g
Batonik Czarna Porzeczka 20 g

2,99 zł

szt.
Batonik Piernikowy
Batonik Piernikowy

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Torcik czekoladowo-owocowy 0
Przepis na torcik czekoladowo-owocowy

Torcik czekoladowo-owocowy

SKŁADNIKI NA SŁODKI SPÓD:

  • 160 g herbatników kakaowych
  • 100 g masła
  • 70 g Ekologicznej Czekolady Truskawkowej (gorzkiej czekolady)

 

SKŁADNIKI DO DEKORACJI:

  • 50 ml mocnej kawy Mamy Czarodziejki
  • 200 g sera twarogowego zmielonego
  • 100 ml śmietanki kremówki (30%)
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 15 g żelatyny

 

POZOSTAŁE SKŁADNIKI:

  • 100 g śmietanki kremówki (30%)
  • 100 g mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 jagodowe BIO Różdżki Smaku HELPA
  • 1/2 szklanki borówek
  • 10 truskawek
  • 10 g Ekologicznej Czekolady Truskawkowej (gorzkiej czekolady)
  • 1 garść bratków
  • 1 garść listków mięty do dekoracji

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Przygotowujemy słodki spód. W garnuszku roztapiamy masło, zdejmujemy z palnika i dodajemy posiekaną czekoladę. Całość mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Herbatniki wrzucamy do rozdrabniacza i miksujemy na piasek, następnie dodajemy masę czekoladową i całość blendujemy do połączenia składników. Tortownicę (o średnicy ok. 18-20 cm) smarujemy masłem, a jej dno wypełniamy przygotowaną masą ciasteczkową (masę dokładnie wklepujemy i wyrównujemy). Tak przygotowaną formę wkładamy do zamrażalnika na około 15 minut.
  2. Twaróg, śmietanę, cukier puder oraz wystudzoną kawę miksujemy na gładko. Do małej miseczki wsypujemy żelatynę, zalewamy ją ok. 80 ml zimnej wody i zostawiamy do napęcznienia. Następnie wstawiamy miseczkę do garnka z ciepłą wodą i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Bezpośrednio po rozpuszczeniu, żelatynę wlewamy do masy serowej cały czas miksując.
  3. Na schłodzony spód wylewamy, kawową masę sernikową i wstawiamy z powrotem do lodówki na minimum 2 godziny.
  4. Pozostałą czekoladę kroimy w wąskie paseczki.
  5. Truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na ćwiartki.
  6. Przygotowujemy krem. Kremówkę miksujemy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, Różdżki Smaku oraz mascarpone i mieszamy jeszcze chwilę, aż otrzymamy sztywny fioletowy krem.
  7. Zwartość tortownicy przekładamy na paterę, smarujemy fioletowym kremem, a następnie układamy naprzemiennie truskawki i borówki. Całość posypujemy posiekaną czekoladą, dekorujemy listkami mięty oraz bratkami

Torcik czekoladowo-owocowy

Torcik czekoladowy  z owocami

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium