Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
15,23 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
14,28 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 5,59 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Czarowne Tiramisu Z Porzeczkowym Pyłkiem 0
Czarowne Tiramisu Z Porzeczkowym Pyłkiem

Deser tiramisu w pucharkach z mascarpone i porzeczkami

Deser dla każdej Mamy Czarodziejki i nie tylko Dzięki bezkofeinowej Kawie Mamy Czarodziejki mogą go zajadać wszyscy.

SKŁADNIKI:

|2 pucharki średniej wielkości|

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Żółtka (z dokładnie umytych, przelanych wrzątkiem jajek) miksujemy z cukrem pudrem oraz cukrem z prawdziwą wanilią, aż uzyskamy jasną, puszystą, gładką masę (około 6 minut). Wówczas partiami dodajemy mascarpone miksując krótko do połącznia składników.
  2. Zmieloną kawę przygotowujemy w ekspresie i łączymy ją z amaraetto. Jeśli likier pomijamy to parzymy nieco więcej, mocniejszej kawy.
  3. W przestudzonej kawie kolejno zanurzamy biszkopty na około 3 sekundy każdy i wypełniamy nimi dno pucharków (jeśli jest taka konieczność to po namoczeniu przekrawamy je na mniejsze kawałki). Biszkopty pokrywamy kremem do połowy wysokości pucharka i oprószamy kakao. Następnie czynność z biszkoptami i kremem powtarzamy z tym, że wierzch pucharka oprószamy (przy pomocy małego sitka) Różdżką Smaku. Całość dekorujemy np. kwiatami bzu i listkiem mięty.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium