Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską (bliska data do końca 08.2024)
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską (bliska data do końca 08.2024)

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (bliska data do końca 08.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (bliska data do końca 08.2024)

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Tiramisu z porzeczkowym pyłkiem 0
Czarowne Tiramisu Z Porzeczkowym Pyłkiem

Deser tiramisu w pucharkach z mascarpone i porzeczkami

Deser dla każdej Mamy Czarodziejki i nie tylko Dzięki bezkofeinowej Kawie Mamy Czarodziejki mogą go zajadać wszyscy.

SKŁADNIKI:

|2 pucharki średniej wielkości|

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Żółtka (z dokładnie umytych, przelanych wrzątkiem jajek) miksujemy z cukrem pudrem oraz cukrem z prawdziwą wanilią, aż uzyskamy jasną, puszystą, gładką masę (około 6 minut). Wówczas partiami dodajemy mascarpone miksując krótko do połącznia składników.
  2. Zmieloną kawę przygotowujemy w ekspresie i łączymy ją z amaraetto. Jeśli likier pomijamy to parzymy nieco więcej, mocniejszej kawy.
  3. W przestudzonej kawie kolejno zanurzamy biszkopty na około 3 sekundy każdy i wypełniamy nimi dno pucharków (jeśli jest taka konieczność to po namoczeniu przekrawamy je na mniejsze kawałki). Biszkopty pokrywamy kremem do połowy wysokości pucharka i oprószamy kakao. Następnie czynność z biszkoptami i kremem powtarzamy z tym, że wierzch pucharka oprószamy (przy pomocy małego sitka) Różdżką Smaku. Całość dekorujemy np. kwiatami bzu i listkiem mięty.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium