Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,18 zł

szt.
Bio Kaszka Piernikowa
Bio Kaszka Piernikowa

15,99 zł

Cena regularna: 19,04 zł

Najniższa cena: 19,04 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,18 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana

16,18 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,04 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus

13,32 zł

szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku

17,13 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Jagodowa tarta z kaszką 0
Tarta z Kaszką

 

Składniki na spód z kruchego ciasta:

 Składniki na masę kaszkową:

Przygotowanie:

Posiekaj masło z mąką i Bio Kaszką Owsianą, a następnie dodaj żółtka. Wszystkie składniki zagniataj szybko aż do połączenia się i włóż do lodówki do schłodzenia. Po 30 minutach wyciągnij ciasto, rozwałkuj i wyłóż na posmarowaną masłem formę do tarty. Piecz około 20-30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Ugotuj Bio Kaszkę Jaglaną „na gęsto”, czyli 6 łyżek kaszki na 500 ml mleka/napoju roślinnego. Dodaj cukier w trakcie gotowania. Odstaw kaszkę do ostygnięcia. Do schłodzonej kaszki dodaj miękkie masło, dwie Bio Owocowe Różdżki Smaku Jagoda (mogą być dowolne – dla innego koloru i smaku) i zmiksuj na gładki krem. Wyłóż krem na schłodzony spód z kruchego ciasta i udekoruj dowolnymi świeżymi owocami – najlepiej kwaśnymi.

Jagodowa tarta z kaszką

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium