Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
15,23 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
14,28 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 5,59 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Tarta z Kaszką 0
Tarta z Kaszką

 

TARTA Z KREMEM JAGLANYM I JAGODAMI

SKŁADNIKI

SPÓD z kruchego ciasta:

  • kostka masła
  • szklanka mąki orkiszowej
  • szklanka Bio Kaszki Owsianej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego lub innego słodziwa
  • dwa żółtka

 

MASA KASZKOWA

PRZYGOTOWANIE:

  1. Siekamy masło z mąką i kaszką, dodajemy żółtka. Wszystkie składniki zagniatamy szybko do połączenia się i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
  2. Po 30 minutach wyciągamy ciasto, wałkujemy i wykładamy na posmarowaną masłem formę do tarty.
  3. Pieczemy około 20-30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
  4. Gotujemy kaszkę jaglaną “na gęsto” czyli 6 łyżek kaszki na 500 ml mleka/napoju roślinnego. Dodajemy cukier w trakcie gotowania. Schładzamy kaszkę.
  5. Do schłodzonej kaszki dodajemy miękkie masło, dwie różdżki smaku jagodowe (mogą być dowolne – dla innego koloru i smaku) i miksujemy na gładki krem.
  6. Wykładamy krem na schłodzony spód z kruchego ciasta i dekorujemy dowolnymi świeżymi owocami – najlepiej kwaśnymi

Jagodowa tarta z kaszką

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium