Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
17,13 zł
szt.
Chmura tagów
Jagodowa tarta z kaszką 0
Tarta z Kaszką

 

TARTA Z KREMEM JAGLANYM I JAGODAMI

SKŁADNIKI

SPÓD z kruchego ciasta:

 

MASA KASZKOWA:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Siekamy masło z mąką i kaszką, dodajemy żółtka. Wszystkie składniki zagniatamy szybko do połączenia się i wkładamy do lodówki do schłodzenia.
  2. Po 30 minutach wyciągamy ciasto, wałkujemy i wykładamy na posmarowaną masłem formę do tarty.
  3. Pieczemy około 20-30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
  4. Gotujemy kaszkę jaglaną “na gęsto” czyli 6 łyżek kaszki na 500 ml mleka/napoju roślinnego. Dodajemy cukier w trakcie gotowania. Schładzamy kaszkę.
  5. Do schłodzonej kaszki dodajemy miękkie masło, dwie różdżki smaku jagodowe (mogą być dowolne – dla innego koloru i smaku) i miksujemy na gładki krem.
  6. Wykładamy krem na schłodzony spód z kruchego ciasta i dekorujemy dowolnymi świeżymi owocami – najlepiej kwaśnymi

Jagodowa tarta z kaszką

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium