HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską

17,59 zł

Cena regularna: 21,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 6,29 zł
szt.
BIO Łódeczki Kakao 260 g
BIO Łódeczki Kakao 260 g

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Tarta à la lemon curd 0
Tarta à la lemon curd

Tarta à la lemon curd 

Składniki:

Kruche ciasto: 

Nadzienie:

  • 100 ml wody 
  • 120 ml (8 łyżek) Bio Soku Cytryna 
  • 3 jajka 
  • 150 g cukru 
  • 120 g masła  
  • 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej 

Do dekoracji: 

Przygotowanie:

Z podanych składników ugnieć kruche ciasto. Wstaw do lodówki na 15-20 minut. 

W międzyczasie zrób krem à la lemon curd. Sok cytrynowy wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Do garnka dodaj jajka i rozmieszaj je, aż białka połączą się z żółtkami. Następnie dodaj cukier i sok cytrynowy z mąką ziemniaczaną. Postaw na mały ogień i mieszaj do momentu, aż masa zgęstnieje (około 15 minut).  

Na koniec dodaj masło i mieszaj do momentu, aż się rozpuści i powstanie jednolita masa o konsystencji budyniu.  

Gotową masę odstaw do wystygnięcia.  

Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj i przełóż do formy do tarty. Piecz w temperaturze 180 C przez 20 minut. 

Ciasto wystudź. Przelej na nie krem i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny. Następnie ciasto udekoruj grysem liofilizowanym i świeżymi listkami mięty. 

Smacznego! 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium