HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 10,49 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem

21,99 zł

szt.
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych

85,99 zł

Cena regularna: 113,97 zł

Najniższa cena: 103,98 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g  (bliska data 31.07.2025)
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g (bliska data 31.07.2025)

9,55 zł

Cena regularna: 19,09 zł

Najniższa cena: 11,45 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Tarta à la lemon curd 0
Tarta à la lemon curd

Tarta à la lemon curd 

Składniki:

Kruche ciasto: 

Nadzienie:

  • 120 ml (8 łyżek) Bio Soku Cytryna 
  • 3 jajka 
  • 150 g cukru 
  • 120 g masła  
  • 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej 

Do dekoracji: 

Przygotowanie:

Z podanych składników ugnieć kruche ciasto. Wstaw do lodówki na 15-20 minut. 

W międzyczasie zrób krem à la lemon curd. Sok cytrynowy wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Do garnka dodaj jajka i rozmieszaj je, aż białka połączą się z żółtkami. Następnie dodaj cukier i sok cytrynowy z mąką ziemniaczaną. Postaw na mały ogień i mieszaj do momentu, aż masa zgęstnieje.  

Na koniec dodaj masło i mieszaj do momentu, aż się rozpuści i powstanie jednolita masa o konsystencji budyniu.  

Gotową masę odstaw do wystygnięcia.  

Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj i przełóż do formy do tarty. Piecz w temperaturze 180 C przez 20 minut. 

Ciasto wystudź. Przelej na nie krem i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny. Następnie ciasto udekoruj grysem liofilizowanym i świeżymi listkami mięty. 

Smacznego! 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium