Przepis na domowe batony czekoladowe bez pieczenia
Składniki:
- 200 g czekolady
- półtorej szklanki BIO eksPANDY Gryka
- BIO Owocowe Różdżki Smaku
Wykonanie:
Grykę ekspandowaną wysyp do większej miski, a czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Gorącą wlej do gryki i szybko wymieszaj, tak aby pokryła płatki. Powstałą masę wyłóż do głębszego, płaskiego naczynia (naczynie można wyłożyć papierem do pieczenia). Batony można udekorować dowolną BIO Owocową Różdżką Smaku (ja użyłam tym przepisie truskawkowej) lub dowolnym Suchym Prowiantem. Dobre będą także posiekane orzechy, suszone owoce lub wiórki kokosowe. Formę z masą wstaw do lodówki, dzięki czemu szybciej stwardnieje. Po stwardnieniu pokrój w dowolny kształt batonów.