Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 4,89 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
13,32 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
18,09 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
10,47 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
16,18 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
14,28 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
14,28 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Szpinakowa pita do kebaba (i nie tylko) 0
Szpinakowa pita do kebaba (i nie tylko)

Domowa pita szpinakowa z patelni

Szpinakowa pita:

  • mąka pszenna - 350 g,
  • mleko - 250 ml,
  • drożdże - 2 łyżeczki,
  • sól - szczypta,
  • trochę cukru - do mleka, dla drożdży na masę,
  • oliwa - 2 łyżki oliwy,
  • Bio Różdżka Smaku Szpinak - 1-2 sztuki.

Sałatka: 

  • cebula,
  • pomidor,
  • papryka,
  • pietruszka,
  • sumak.

Przygotowanie:

Drożdże zalać ciepłym mlekiem, poczekać aż zaczną pracować, wlać do mąki, dodać resztę składników. Do tego dodajemy Bio Różdżkę Smaku Szpinak. Aby kolor pity był bardziej intensywny, polecamy dodać więcej niż jedną.

Poczekać do wyrośnięcia, uformować placki w palcach a potem lekko rozwałkować. Następnie wrzucić na gorącą patelnię, podgrzewać około 1,5 minuty aż do pojawienia się pierwszych bąbelków, po czym przerzucić na drugą stronę i podobnie smażyć.

Podawać z domowym kebabem i/lub sałatką. Aby ją przygotować wystarczy pokroić warzywa i wymieszać z przyprawą sumak.

 

Smacznego!

 

 

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium