Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
17,13 zł
szt.
Chmura tagów
Szpinakowa pita do kebaba (i nie tylko) 0
Szpinakowa pita do kebaba (i nie tylko)

Domowa pita szpinakowa z patelni

Szpinakowa pita:

  • mąka pszenna - 350 g,
  • mleko - 250 ml,
  • drożdże - 2 łyżeczki,
  • sól - szczypta,
  • trochę cukru - do mleka, dla drożdży na masę,
  • oliwa - 2 łyżki oliwy,
  • Bio Różdżka Smaku Szpinak - 1-2 sztuki.

Sałatka: 

  • cebula,
  • pomidor,
  • papryka,
  • pietruszka,
  • sumak.

Przygotowanie:

Drożdże zalać ciepłym mlekiem, poczekać aż zaczną pracować, wlać do mąki, dodać resztę składników. Do tego dodajemy Bio Różdżkę Smaku Szpinak. Aby kolor pity był bardziej intensywny, polecamy dodać więcej niż jedną.

Poczekać do wyrośnięcia, uformować placki w palcach a potem lekko rozwałkować. Następnie wrzucić na gorącą patelnię, podgrzewać około 1,5 minuty aż do pojawienia się pierwszych bąbelków, po czym przerzucić na drugą stronę i podobnie smażyć.

Podawać z domowym kebabem i/lub sałatką. Aby ją przygotować wystarczy pokroić warzywa i wymieszać z przyprawą sumak.

 

Smacznego!

 

 

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium