
SEROWE PIEROŻKI Z KASZKĄ JAGLANO-OWSIANĄ
Składniki:
- 150 g serka naturalnego typu Bieluch
- 1 jajko
- 3⁄4 szklanki Bio Kaszki Jaglano-Owsianej
- olej lniany
- Bio Owocowe Różdżki Smaku
- miód - po 12 miesiącu życia
Przygotowanie:
W dużej misce połącz: jajko, serek, dodaj kaszkę, całość porządnie wymieszaj. W sporym, szerokim garnku zagotuj wodę. Gdy zacznie wrzeć, nabieraj na łyżeczkę do herbaty porcję ciasta i kładź na wrzątek. Zacznij od jednej porcji. Jeśli widzisz, że pierożek jest „luźny” i rozpada się, dodaj do ciasta więcej kaszki. Gdy wykorzystasz całe ciasto, a kluski zaczną się unosić, zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia, przez 7-8 minut, co jakiś czas, delikatnie mieszając. Wyjmij pierożki łyżką cedzakową. Przełóż na talerz, polej olejem, miodem (miód można podawać dzieciom po 12. miesiącu życia) i posyp ulubioną Bio Owocową Różdżkami Smaku.