HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g

4,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

14,44 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

19,99 zł

szt.
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g

4,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g

14,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Jagodowy serniczek z egzotyczną nutą 0
Jagodowy Serniczek Z Egzotyczną Nutą

Przepis na sernik jagodowy na zimno z musem z mango

SKŁADNIKI na tortownicę 25 cm:

  • 350 g twarogu śmietankowego 
  • 150 g mascarpone
  • 180 g cukru pudru
  • 500 ml śmietany 36%
  • 20 g żelatyny w proszku
  • 200 ml puree mango z puszki, 2 łyżeczki żelatyny
  • 4 łyżki Bio Łyżki Smaku Jagoda
  • 1/2 owocu grantu
  • listki mięty

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Twaróg, mascarpone, cukier puder, 100 ml śmietany oraz Łyżkę Smaku umieszczamy w dużej misie i miksujemy na gładko paluchem blendera.
  2. Pozostałą część śmietany (400 ml) ubijamy na sztywno.
  3. Przygotowujemy żelatynę. Do małej miseczki wsypujemy proszek, zalewamy go ok. 100 ml zimnej wody i zostawiamy do napęcznienia. Następnie wstawiamy miseczkę do garnka z ciepłą wodą i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.
  4. Bezpośrednio po rozpuszczeniu, żelatynę wlewamy do masy serowej cały czas miksując.
  5. Masę serową łączymy z masą śmietanową (miksujemy ją bardzo krótko – tylko do połączenia składników). Całość przelewamy do tortownicy 25 cm lub małych pucharków. Jeśli wykonujemy sernik w tortownicy, to warto wcześniej przygotować ulubiony spód, np. z kruszonych ciastek lub wafelków z masłem tudzież kruchego ciasta czy biszkoptów. Sernik wkładamy do lodówki.
  6. Przygotowujemy mus z mango. Żelatynę zalewamy zimną wodą do przykrycia (ok 4 łyżki wody) i zostawiamy do napęcznienia na ok 10 minut. Mus z mango zagotowujemy w garnuszki, po czym zdejmujemy z kuchenki i mieszamy do rozpuszczenia z napęczniałą żelatyną (nie gotujemy). Następnie studzimy, a gdy mus zacznie powoli tężeć wylewamy go na schłodzoną masę serową i ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin. Sernik dekorujemy wyłuskanymi ziarenkami granatu oraz listkami mięty.

Jagodowy serniczek

Jagodowy mini serniczek

Jagodowe serniczki

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium