Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 13,99 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

2,93 zł

Cena regularna: 4,19 zł

Najniższa cena: 4,19 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

14,44 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)

10,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

2,93 zł

Cena regularna: 4,19 zł

Najniższa cena: 4,19 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

3,49 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

15,29 zł

Cena regularna: 17,99 zł

Najniższa cena: 17,99 zł
szt.
Zestaw Płatków Śniadaniowych
Zestaw Płatków Śniadaniowych

19,99 zł

Cena regularna: 29,97 zł

Najniższa cena: 29,97 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Sałatka z buraczanymi kulkami 0
Sałatka z Buraczanymi Kulkami

Sałatka z buraczanymi kulkami 

Składniki:

|4 porcje|

  • 2 garści roszponki
  • 2-3 szt. Bio Warzywne Różdżki Smaku Burak
  • 2 garści różyczek kalafiora
  • 2 łyżki serka śmietankowego puszystego
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 szklanka żółtych pomidorków koktajlowych
  • 1/2 szklanki borówek
  • 2 morele

Składniki na dressing:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Kalafiora ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie przez około 10-15 min. (młody, nieduży kalafior będzie gotowy po około 10 minutach), a następnie odcedź. Po przestygnięciu owiń kalafiora w gazę i odciśnij, pozbywając się nadmiaru wody. Tak przygotowanego kalafiora za pomocą widelca wymieszaj z serkiem śmietankowym i posiekanymi drobno płatkami migdałowymi lub wszystko wymieszaj w malakserze. Jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka, przełóż ją na kilka minut do zamrażalnika, a następnie uformuj kule, które obtocz w buraczanym pyłku. Morele przekrój na pół, wyciągnij pestki i pokrój na półksiężyce. Pomidorki przekrój na ćwiartki. Na półmisek wyłóż naprzemiennie roszponkę, borówki, morele i pomidorki. Całość polej przygotowanym dressingiem, a na koniec pomiędzy listkami sałaty ułóż kalafiorowe kulki.

Sałatka z burakiem

Różdżka Smaku burak

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium