Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

1,99 zł

Cena regularna: 4,19 zł

Najniższa cena: 4,19 zł
szt.
Suchy Prowiant Truskawka
Suchy Prowiant Truskawka

7,99 zł

szt.
BIO Łódeczki Kakao 260g
BIO Łódeczki Kakao 260g

21,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami

19,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Suchy Prowiant Borówka
Suchy Prowiant Borówka

7,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

1,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus

13,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

1,99 zł

Cena regularna: 4,19 zł

Najniższa cena: 4,19 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana

16,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Sałatka z buraczanymi kulkami 0
Sałatka z Buraczanymi Kulkami

Sałatka z buraczanymi kulkami 

Sałatka z buraczanymi kulkami

Składniki:

|4 porcje|

  • 2 garści roszponki
  • 2-3 szt. Bio Warzywne Różdżki Smaku Burak
  • 2 garści różyczek kalafiora
  • 2 łyżki serka śmietankowego puszystego
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 szklanka żółtych pomidorków koktajlowych
  • 1/2 szklanki borówek
  • 2 morele

Składniki na dressing:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Kalafiora ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie przez około 10-15 min. (młody, nieduży kalafior będzie gotowy po około 10 minutach), a następnie odcedź. Po przestygnięciu owiń kalafiora w gazę i odciśnij, pozbywając się nadmiaru wody. Tak przygotowanego kalafiora za pomocą widelca wymieszaj z serkiem śmietankowym i posiekanymi drobno płatkami migdałowymi lub wszystko wymieszaj w malakserze. Jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka, przełóż ją na kilka minut do zamrażalnika, a następnie uformuj kule, które obtocz w buraczanym pyłku. Morele przekrój na pół, wyciągnij pestki i pokrój na półksiężyce. Pomidorki przekrój na ćwiartki. Na półmisek wyłóż naprzemiennie roszponkę, borówki, morele i pomidorki. Całość polej przygotowanym dressingiem, a na koniec pomiędzy listkami sałaty ułóż kalafiorowe kulki.

Sałatka z burakiem

Różdżka Smaku burak

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium