Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
16,18 zł 10,47 zł
szt.
Bio Kółeczka Gryczano-Jaglano-Amarantusowe
Bio Kółeczka Gryczano-Jaglano-Amarantusowe
16,18 zł 12,37 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
19,04 zł 18,09 zł
szt.
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
16,18 zł 10,47 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
16,18 zł 13,32 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł 13,32 zł
szt.
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
16,18 zł 12,37 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Chmura tagów
Sałatka z Buraczanymi Kulkami 0
Sałatka z Buraczanymi Kulkami

Sałatka z buraczanymi kulkami

SAŁATKA Z ROSZPONKĄ I BURACZANE KOTLECIKI Z KALAFIORA

Podsyłamy przepis na przepiękna sałatkę z naszą Różdżką Smaku Burak. Idealna na pokolorowanie szarych dni!


 

SKŁADNIKI:

|4 porcje|

  • 2 garści roszponki
  • 2-3 Bio Różdżki Smaku Burak
  • 2 garści różyczek kalafiora
  • 2 łyżki serka śmietankowego puszystego
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 szklanka żółtych pomidorków koktajlowych
  • 1/2 szklanki borówek
  • 2 morele

SKŁADNIKI NA DRESSING:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • sól, świeżo mielony pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. 
  2. Kalafiora gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez około 10-15 min (młody, nieduży kalafior będzie gotowy po około 10 minutach), a następnie odcedzamy. Po przestygnięciu owijamy w gazę i odciskamy pozbawiając wody. Tak przygotowanego kalafiora łączymy widelcem z serkiem śmietankowym i posiekanymi drobno płatkami migdałowymi lub wszystko mieszamy w malakserze. Jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka, wkładamy ją na kilka minut do zamrażalnika, a następnie formujemy kule, które obtaczamy w buraczanym pyłku.
  3. Morele przekrawamy na pół, wyciągamy pestki i kroimy na półksiężyce.
  4. Pomidorki przekrawamy na ćwiartki.
  5. Na półmisek wykładamy naprzemiennie roszponkę, borówki, morele i pomidorki.
  6. Całość polewamy przygotowanym dressingiem, a na koniec pomiędzy listkami sałaty układamy kalafiorowe kulki.

Sałatka z burakiem

Różdżka Smaku burak

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium