Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)

10,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską

13,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 15,23 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Zestaw Płatków Śniadaniowych
Zestaw Płatków Śniadaniowych

19,99 zł

Cena regularna: 29,97 zł

Najniższa cena: 29,97 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,99 zł

szt.
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami

16,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 19,04 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Sałatka z buraczanymi kulkami 0
Sałatka z Buraczanymi Kulkami

Sałatka z buraczanymi kulkami 

Składniki:

|4 porcje|

  • 2 garści roszponki
  • 2-3 szt. Bio Warzywne Różdżki Smaku Burak
  • 2 garści różyczek kalafiora
  • 2 łyżki serka śmietankowego puszystego
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 1 szklanka żółtych pomidorków koktajlowych
  • 1/2 szklanki borówek
  • 2 morele

Składniki na dressing:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka syropu z agawy
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Kalafiora ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie przez około 10-15 min. (młody, nieduży kalafior będzie gotowy po około 10 minutach), a następnie odcedź. Po przestygnięciu owiń kalafiora w gazę i odciśnij, pozbywając się nadmiaru wody. Tak przygotowanego kalafiora za pomocą widelca wymieszaj z serkiem śmietankowym i posiekanymi drobno płatkami migdałowymi lub wszystko wymieszaj w malakserze. Jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka, przełóż ją na kilka minut do zamrażalnika, a następnie uformuj kule, które obtocz w buraczanym pyłku. Morele przekrój na pół, wyciągnij pestki i pokrój na półksiężyce. Pomidorki przekrój na ćwiartki. Na półmisek wyłóż naprzemiennie roszponkę, borówki, morele i pomidorki. Całość polej przygotowanym dressingiem, a na koniec pomiędzy listkami sałaty ułóż kalafiorowe kulki.

Sałatka z burakiem

Różdżka Smaku burak

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium