HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Łódeczki Amarantus 200 g (bliska data 29.11.2025)
Bio Łódeczki Amarantus 200 g (bliska data 29.11.2025)

9,50 zł

Cena regularna: 18,99 zł

Najniższa cena: 9,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

21,99 zł

szt.
Bio Daktyle - Sproszkowane
Bio Daktyle - Sproszkowane

14,99 zł

szt.
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych

85,99 zł

Cena regularna: 113,97 zł

Najniższa cena: 103,98 zł
szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
BIO Kaszka błyskawiczna kakao 35 g
BIO Kaszka błyskawiczna kakao 35 g

4,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Batonik Kakao 20 g NOWY SKŁAD
Batonik Kakao 20 g NOWY SKŁAD

2,99 zł

szt.
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g

4,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Sałatka z burakiem, kozim serem i Łyżką Smaku 0
Sałatka z burakiem, kozim serem i Łyżką Smaku

Sałatka z burakiem, kozim serem i Łyżką Smaku

Składniki:

  • 1 duża garść roszponki
  • 100 g sera koziego pleśniowego (roladka)
  • 2-3 łyżeczki Bio Łyżki Smaku Malina
  • 1 duży ugotowany burak
  • 1 szklanka jasnych winogron rodzynkowych
  • 2 łyżki migdałów

Składniki na dressing:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki musztardy miodowej
  • sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania dressingu dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz sos o jednolitej konsystencji. Migdały posiekaj w słupki. Winogrona przekrój na połówki. Buraka pokrój w kosteczkę. Kozi ser pokrój na plasterki, a następnie na połówki. Tuż przed podaniem sałatki, na talerzyk wysyp malinową Bio Łyżkę Smaku. Następnie każdy półplasterek koziego sera dociśnij do malinowego pyłku, tak aby jedna strona serka została nim całkowicie pokryta. Na półmisku rozłóż naprzemiennie roszponkę, winogrona, kosteczki buraka i posiekane migdały. Całość polej przygotowanym dressingiem, a na koniec pomiędzy listkami roszponki ułóż przygotowane serki z malinowym pyłkiem.

Dodatkowe uwagi:

Do przygotowania sałatki wykorzystałam buraka z paczki ugotowanych buraczków BIO, ale oczywiście możecie go przygotować samodzielnie.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium