HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

2,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

2,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami

19,99 zł

szt.
Bio Kaszka Piernikowa
Bio Kaszka Piernikowa

19,99 zł

szt.
Batonik Piernikowy
Batonik Piernikowy

4,99 zł

szt.
BIO Łódeczki Kakao 260g
BIO Łódeczki Kakao 260g

21,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Suchy Prowiant Truskawka
Suchy Prowiant Truskawka

7,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Skrzynia Batoników - zestaw 15 szt. batoników w 3 smakach
Skrzynia Batoników - zestaw 15 szt. batoników w 3 smakach

34,99 zł

Cena regularna: 44,85 zł

Najniższa cena: 29,85 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Sałatka owocowa na jagodowej pierzynce 0
Sałatka owocowa na jagodowej pierzynce

Sałatka owocowa na jagodowej pierzynce

Sałatka, ciasto, a może nawet tort!

SKŁADNIKI:

SKŁADNIKI NA SŁODKI SPÓD:

  • 100 g biszkoptów
  • 100 g daktyli suszonych
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich

SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:

  • 200 g śmietanki kremówki (36%)
  • 200 g mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 x Bio Różdżka Smaku (2 g) Jagoda
  • 1/2 szklanki borówek
  • 1/2 szklanki malin
  • 1 szklanka truskawek
  • 1 brzoskwinia
  • 2-3 łyżki chipsów kokosowych
  • 1 garść bratków
  • 1 garść listków mięty do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  1. Przygotowuj słodki spód. Daktyle, biszkopty, orzechy i olej kokosowy (w temperaturze pokojowej) wrzuć do rozdrabniacza, całość miksuj, aż do połączenia składników. Tortownicę (o średnicy ok. 20 cm) posmaruj masłem, a jej dno wypełnij przygotowaną masą (masę dokładnie wklepujemy i wyrównujemy). Tak przygotowaną formę włóż do zamrażalnika na 15 minut.
  2. Przygotowuj krem. Kremówkę zmiksuj, pod koniec ubijania dodaj cukier puder, Różdżki Smaku oraz mascarpone i mieszaj jeszcze chwilę, aż otrzymasz sztywny fioletowy krem.
  3. Płatki kokosa prażymy na suchej patelni – czyń to bardzo uważnie, bo płatki kokosa są cieniutkie i bardzo łatwo je przypalić.
  4. Brzoskwinie pokrój  na mniejsze kawałki, a truskawki pozbaw szypułek i pokrój na ćwiartki.
  5. Schłodzony spód przełóż na paterę/talerz, posmaruj kremem, a następnie ułóż naprzemiennie owoce. Całość posyp płatkami kokosa, i udekoruj listkami mięty oraz bratkami.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium