HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g

4,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

14,44 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,99 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

19,99 zł

szt.
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g

4,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g

14,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Sałatka owocowa na jagodowej pierzynce 0
Sałatka owocowa na jagodowej pierzynce

Sałatka owocowa na jagodowej pierzynce

Sałatka, ciasto, a może nawet tort!

SKŁADNIKI:

SKŁADNIKI NA SŁODKI SPÓD:

  • 100 g biszkoptów
  • 100 g daktyli suszonych
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich

SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:

  • 200 g śmietanki kremówki (36%)
  • 200 g mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 x Bio Różdżka Smaku (2 g) Jagoda
  • 1/2 szklanki borówek
  • 1/2 szklanki malin
  • 1 szklanka truskawek
  • 1 brzoskwinia
  • 2-3 łyżki chipsów kokosowych
  • 1 garść bratków
  • 1 garść listków mięty do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  1. Przygotowuj słodki spód. Daktyle, biszkopty, orzechy i olej kokosowy (w temperaturze pokojowej) wrzuć do rozdrabniacza, całość miksuj, aż do połączenia składników. Tortownicę (o średnicy ok. 20 cm) posmaruj masłem, a jej dno wypełnij przygotowaną masą (masę dokładnie wklepujemy i wyrównujemy). Tak przygotowaną formę włóż do zamrażalnika na 15 minut.
  2. Przygotowuj krem. Kremówkę zmiksuj, pod koniec ubijania dodaj cukier puder, Różdżki Smaku oraz mascarpone i mieszaj jeszcze chwilę, aż otrzymasz sztywny fioletowy krem.
  3. Płatki kokosa prażymy na suchej patelni – czyń to bardzo uważnie, bo płatki kokosa są cieniutkie i bardzo łatwo je przypalić.
  4. Brzoskwinie pokrój  na mniejsze kawałki, a truskawki pozbaw szypułek i pokrój na ćwiartki.
  5. Schłodzony spód przełóż na paterę/talerz, posmaruj kremem, a następnie ułóż naprzemiennie owoce. Całość posyp płatkami kokosa, i udekoruj listkami mięty oraz bratkami.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium