Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Tropikalne Różdżki Smaku
Bio Tropikalne Różdżki Smaku
19,04 zł 16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
19,04 zł 14,28 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano - Orkiszowa z Wanilią Burbońską
19,04 zł 16,18 zł
szt.
Bio Chrupki Kukurydziane z Soczewicą
Bio Chrupki Kukurydziane z Soczewicą
6,99 zł 5,94 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł 12,94 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana (BLISKA DATA)
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana (BLISKA DATA)
16,18 zł 9,71 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
17,13 zł 11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
16,18 zł 14,56 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
17,13 zł 14,56 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Sałatka owocowa na jagodowej pierzynce 0
Sałatka Owocowa Na Jagodowej Pierzynce

Sałatka, ciasto, a może nawet tort!

 

SKŁADNIKI:

SKŁADNIKI NA SŁODKI SPÓD:

  • 100 g biszkoptów
  • 100 g daktyli suszonych
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich

 

SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:

  • 200 g śmietanki kremówki (36%)
  • 200 g mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 x Bio Różdżka Smaku (2 g) Jagoda
  • 1/2 szklanki borówek
  • 1/2 szklanki malin
  • 1 szklanka truskawek
  • 1 brzoskwinia
  • 2-3 łyżki chipsów kokosowych
  • 1 garść bratków
  • 1 garść listków mięty do dekoracji
 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Przygotowujemy słodki spód. Daktyle, biszkopty, orzechy i olej kokosowy (w temperaturze pokojowej) wrzucamy do rozdrabniacza, całość miksujemy, aż do połączenia składników. Tortownicę (o średnicy ok. 20 cm) smarujemy masłem, a jej dno wypełniamy przygotowaną masą (masę dokładnie wklepujemy i wyrównujemy). Tak przygotowaną formę wkładamy do zamrażalnika na 15 minut.
  2. Przygotowujemy krem. Kremówkę miksujemy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, Różdżki Smaku oraz mascarpone i mieszamy jeszcze chwilę, aż otrzymamy sztywny fioletowy krem.
  3. Płatki kokosa prażymy na suchej patelni – czynimy to bardzo uważnie, bo płatki kokosa są cieniutkie i bardzo łatwo je przypalić.
  4. Brzoskwinie kroimy na mniejsze kawałki, a truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na ćwiartki.
  5. Schłodzony spód przekładamy na paterę/talerz, smarujemy kremem, a następnie układamy naprzemiennie owoce. Całość posypujemy płatkami kokosa, dekorujemy listkami mięty oraz bratkami.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium