Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,18 zł

szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

3,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano-Orkiszowa z Wanilią Burbońską

15,23 zł

Cena regularna: 19,04 zł

Najniższa cena: 19,04 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

3,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,18 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

12,94 zł

Cena regularna: 16,18 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,04 zł

szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy

13,70 zł

Cena regularna: 17,13 zł

Najniższa cena: 17,13 zł
szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,13 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Sałatka owocowa na jagodowej pierzynce 0
Sałatka Owocowa Na Jagodowej Pierzynce

Sałatka, ciasto, a może nawet tort!

 

SKŁADNIKI:

SKŁADNIKI NA SŁODKI SPÓD:

  • 100 g biszkoptów
  • 100 g daktyli suszonych
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich

 

SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:

  • 200 g śmietanki kremówki (36%)
  • 200 g mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 x Bio Różdżka Smaku (2 g) Jagoda
  • 1/2 szklanki borówek
  • 1/2 szklanki malin
  • 1 szklanka truskawek
  • 1 brzoskwinia
  • 2-3 łyżki chipsów kokosowych
  • 1 garść bratków
  • 1 garść listków mięty do dekoracji
 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Przygotowujemy słodki spód. Daktyle, biszkopty, orzechy i olej kokosowy (w temperaturze pokojowej) wrzucamy do rozdrabniacza, całość miksujemy, aż do połączenia składników. Tortownicę (o średnicy ok. 20 cm) smarujemy masłem, a jej dno wypełniamy przygotowaną masą (masę dokładnie wklepujemy i wyrównujemy). Tak przygotowaną formę wkładamy do zamrażalnika na 15 minut.
  2. Przygotowujemy krem. Kremówkę miksujemy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, Różdżki Smaku oraz mascarpone i mieszamy jeszcze chwilę, aż otrzymamy sztywny fioletowy krem.
  3. Płatki kokosa prażymy na suchej patelni – czynimy to bardzo uważnie, bo płatki kokosa są cieniutkie i bardzo łatwo je przypalić.
  4. Brzoskwinie kroimy na mniejsze kawałki, a truskawki pozbawiamy szypułek i kroimy na ćwiartki.
  5. Schłodzony spód przekładamy na paterę/talerz, smarujemy kremem, a następnie układamy naprzemiennie owoce. Całość posypujemy płatkami kokosa, dekorujemy listkami mięty oraz bratkami.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium