HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską

17,59 zł

Cena regularna: 21,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 6,29 zł
szt.
BIO Łódeczki Kakao 260 g
BIO Łódeczki Kakao 260 g

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Rożowy tort bez dodatku cukru 0
Rożowy tort bez dodatku cukru

Różowy tort bez dodatku cukru

Składniki:

Ciasto:

Krem:

Do dekoracji:

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzej do 175 C (góra-dół). Wszystkie suche składniki wsyp do dużej miski i wymieszaj. Białka oddziel od żółtek. Do żółtek wlej olej i mleko. Zmiksuj na jednolity płyn. Wlej do suchych składników i dokładnie zmiksuj. Z piany ubij sztywną pianę, dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.

Ciasto przelej do tortownicy o średnicy 20-22 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstaw ciasto do piekarnika na około 50-60 minut.  Ciasto wystudź.

W międzyczasie zrób krem. Śmietankę i mascarpone ubij na puszysty krem. Następnie dodaj daktyle. Wymieszaj. Dodaj Łyżkę smaku i sok z cytryny oraz wanilię.Wymieszaj na gładki różowy krem. Wstaw go na 30 minut do lodówki.

Wystudzone ciasto przekrój na 2-3 placki. Każdy przełóż kremem. Złóż w tort i cały pokryj resztą kremu. Wstaw do lodówki na minimum 2 godziny. Przed udekoruj grysem i suchym prowiantu.

Wskazówki:

Do tortu możesz dodać świeże owoce np. borówki, maliny czy truskawki. Każdy placek przed nałożeniem kremu możesz nasączyć sokiem np. pomarańczowym lub posmarować dżemem bez cukru np. Truskawkowym.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium