Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 4,89 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
13,32 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
18,09 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
10,47 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
16,18 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
14,28 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
14,28 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na pulpety z indyka z dodatkiem kaszki 1
Przepis na pulpety z indyka z dodatkiem kaszki

PRZEPIS NA PULPETY Z INDYKA z dodatkiem kaszki

Składniki:

Pulpety:

  • 500g mielonego mięsa z indyka
  • 4 łyżki BIO kaszki z komosy ryżowej i prosa
  • 1 bardzo drobno starta marchewka
  • 1-2 cebule
  • 1 jajko
  • majeranek - 2 łyżeczki
  • sól do smaku - można pominąć dla niemowląt
  • czosnek - 2-3 ząbki

Sos:

  • 1 cebula
  • 500ml passaty pomidorowej
  • czosnek - 1 ząbek
  • oregano - 1 łyżeczka
  • sól - można pominąć dla niemowląt
  • oliwa

 

Wykonanie:

  1. Wrzucamy mięso do miski, dodajemy startą lub posiekaną w blenderze cebulę i marchewkę, jajko, przyprawy, BIO kaszkę z komosy ryżowe i prosaj.
  2. Wyrabiamy masę aż do dobrego połączenia składników.
  3. Zwilżonymi dłońmi formujemy małe klopsiki i odkładamy je na talerz.
  4. Drugą cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju, do zeszklenia.
  5. Dodajemy passatę pomidorową, przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotowujemy.
  6. Zmniejszamy moc palnika.
  7. Do sosu wkładamy delikatnie klopsiki jeden obok drugiego dookoła.
  8. Przykrywamy przykrywką i gotujemy około 15-20 minut na małym ogniu.

 

Pulpety z indyka

Komentarze do wpisu (1)

12 czerwca 2022

Wow Wow Wow Wow Wow Wow Wow

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium