Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka Owsiana z Daktylami i Szpinakiem
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
17,13 zł
szt.
Chmura tagów
Pulpety z indyka z dodatkiem kaszki 1
Przepis na pulpety z indyka z dodatkiem kaszki

PULPETY Z INDYKA z dodatkiem kaszki

Składniki:

Pulpety:

  • 500g mielonego mięsa z indyka
  • 4 łyżki BIO kaszki z komosy ryżowej i prosa
  • 1 bardzo drobno starta marchewka
  • 1-2 cebule
  • 1 jajko
  • majeranek - 2 łyżeczki
  • sól do smaku - można pominąć dla niemowląt
  • czosnek - 2-3 ząbki

Sos:

  • 1 cebula
  • 500ml passaty pomidorowej
  • czosnek - 1 ząbek
  • oregano - 1 łyżeczka
  • sól - można pominąć dla niemowląt
  • oliwa

 

Wykonanie:

  1. Wrzucamy mięso do miski, dodajemy startą lub posiekaną w blenderze cebulę i marchewkę, jajko, przyprawy, BIO kaszkę z komosy ryżowe i prosaj.
  2. Wyrabiamy masę aż do dobrego połączenia składników.
  3. Zwilżonymi dłońmi formujemy małe klopsiki i odkładamy je na talerz.
  4. Drugą cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju, do zeszklenia.
  5. Dodajemy passatę pomidorową, przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotowujemy.
  6. Zmniejszamy moc palnika.
  7. Do sosu wkładamy delikatnie klopsiki jeden obok drugiego dookoła.
  8. Przykrywamy przykrywką i gotujemy około 15-20 minut na małym ogniu.

 

Pulpety z indyka

Komentarze do wpisu (1)

12 czerwca 2022

Wow Wow Wow Wow Wow Wow Wow

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium