HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g
Batonik Truskawka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

19,99 zł

szt.
Batonik Piernikowy
Batonik Piernikowy

4,99 zł

szt.
Batonik Kakao 20 g
Batonik Kakao 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

17,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka 20 g
Batonik Czarna Porzeczka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g
Bio Daktyle Sproszkowane 200 g

14,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Pulpety z indyka z dodatkiem kaszki 1
Przepis na pulpety z indyka z dodatkiem kaszki

PULPETY Z INDYKA z dodatkiem kaszki

Składniki:

Pulpety:

  • 500g mielonego mięsa z indyka
  • 4 łyżki BIO kaszki z komosy ryżowej i prosa
  • 1 bardzo drobno starta marchewka
  • 1-2 cebule
  • 1 jajko
  • majeranek - 2 łyżeczki
  • sól do smaku - można pominąć dla niemowląt
  • czosnek - 2-3 ząbki

Sos:

  • 1 cebula
  • 500ml passaty pomidorowej
  • czosnek - 1 ząbek
  • oregano - 1 łyżeczka
  • sól - można pominąć dla niemowląt
  • oliwa

 

Wykonanie:

  1. Wrzucamy mięso do miski, dodajemy startą lub posiekaną w blenderze cebulę i marchewkę, jajko, przyprawy, BIO kaszkę z komosy ryżowe i prosaj.
  2. Wyrabiamy masę aż do dobrego połączenia składników.
  3. Zwilżonymi dłońmi formujemy małe klopsiki i odkładamy je na talerz.
  4. Drugą cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju, do zeszklenia.
  5. Dodajemy passatę pomidorową, przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotowujemy.
  6. Zmniejszamy moc palnika.
  7. Do sosu wkładamy delikatnie klopsiki jeden obok drugiego dookoła.
  8. Przykrywamy przykrywką i gotujemy około 15-20 minut na małym ogniu.

 

Pulpety z indyka

Komentarze do wpisu (1)

12 czerwca 2022

Wow Wow Wow Wow Wow Wow Wow

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium