Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
14,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano - Jaglano - Gryczana
Bio Kaszka Owsiano - Jaglano - Gryczana
11,99 zł 7,19 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
11,99 zł 7,19 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
11,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 4,19 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż
11,99 zł
szt.
Bio Piciu Czerwone
Bio Piciu Czerwone
6,99 zł 4,19 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
12,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Gryczana z Amarantusem
Bio Kaszka Jaglano - Gryczana z Amarantusem
12,99 zł 7,79 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na pulpety z indyka z dodatkiem kaszki 0
Przepis na pulpety z indyka z dodatkiem kaszki

PRZEPIS NA PULPETY Z INDYKA z dodatkiem kaszki

Składniki:

Pulpety:

  • 500g mielonego mięsa z indyka
  • 4 łyżki BIO kaszki z komosy ryżowej i prosa
  • 1 bardzo drobno starta marchewka
  • 1-2 cebule
  • 1 jajko
  • majeranek - 2 łyżeczki
  • sól do smaku - można pominąć dla niemowląt
  • czosnek - 2-3 ząbki

Sos:

  • 1 cebula
  • 500ml passaty pomidorowej
  • czosnek - 1 ząbek
  • oregano - 1 łyżeczka
  • sól
  • oliwa

 

Wykonanie:

  1. Wrzucamy mięso do miski, dodajemy startą lub posiekaną w blenderze cebulę i marchewkę, jajko, przyprawy, BIO kaszkę z komosy ryżowe i prosaj.
  2. Wyrabiamy masę aż do dobrego połączenia składników.
  3. Zwilżonymi dłońmi formujemy małe klopsiki i odkładamy je na talerz.
  4. Drugą cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju, do zeszklenia.
  5. Dodajemy passatę pomidorową, przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotowujemy.
  6. Zmniejszamy moc palnika.
  7. Do sosu wkładamy delikatnie klopsiki jeden obok drugiego dookoła.
  8. Przykrywamy przykrywką i gotujemy około 15-20 minut na małym ogniu.

 

Pulpety z indyka

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium