Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)
Bio Kaszka Owsiano-Gryczana z Karobem i Cynamonem Cejlońskim (BLISKA DATA 31.05.2024)

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 12,00 zł
szt.
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

17,99 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 17,14 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki
Bio Grys Liofilizowany Kosteczki Truskaweczki

15,29 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Grys Liofilizowany Drobinki Malinki
Bio Grys Liofilizowany Drobinki Malinki

15,29 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,18 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy

17,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Amarantusowe pulpety z indyka w sosie pomidorowym 5
Przepis na amarantusowe pulpety z indyka w sosie pomidorowym

PRZEPIS NA PULPETY Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM

KLOPSIKI DROBIOWE Z AMARANTUSEM

Składniki na pulpety:

  • 500g mięsa mielonego z indyka
  • 4 łyżki BIO Kaszki z Amarantusa
  • 1 marchewka starta na drobnych oczkach
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki soli*
  • 1 łyżeczka czosnku suszonego

Składniki na sos:

  • 1 cebula
  • 350ml passaty pomidorowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól*
  • oliwa

Przygotowanie:

Przełóż ciasto do miski, dodaj startą lub posiekaną w blenderze marchewkę i cebulę. Dodaj jajko, przyprawy oraz BIO Kaszkę z amarantusa.

Wymieszaj wszystkie składniki. Następnie uformuj małe klopsiki i ułóż je na desce.

Posiekaj drobno drugą cebulę i zeszklij na oliwie. Dodaj passatę pomidorową, dodaj pół szklanki wody, czosnek i gotuj.

Zmniejsz ogień, a następnie włóż delikatnie do sosu klopsiki, jeden obok drugiego. Przykryj przykrywką i gotuj na wolnym ogniu około 15-20 minut.

*W przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń sól w przepisie

Smacznego!

Komentarze do wpisu (5)

30 kwietnia 2021

A czy zamiast kaszki amarantusowej można dać jaglano-owsianą ?

4 maja 2021

W przepisie są 2 łyżeczki soli raczej nie będą to zdrowe pulpety

4 lipca 2022

Pani Małgosiu, wszystko zależy od tego jak wygląda nasza dieta :). Zaznaczyliśmy w przepisie, że sól można pominąć.

16 czerwca 2023

Czy można użyć i jej kaszki? Np. z dawnych zbóż

11 października 2023

Pani Aleksandro i Pani Agnieszko tak, można użyć innej kaszki :)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium