Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
16,18 zł 10,47 zł
szt.
Bio Kółeczka Gryczano-Jaglano-Amarantusowe
Bio Kółeczka Gryczano-Jaglano-Amarantusowe
16,18 zł 12,37 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
19,04 zł 18,09 zł
szt.
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
16,18 zł 10,47 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
16,18 zł 13,32 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł 13,32 zł
szt.
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
16,18 zł 12,37 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na amarantusowe pulpety z indyka w sosie pomidorowym 3
Przepis na amarantusowe pulpety z indyka w sosie pomidorowym

PRZEPIS NA PULPETY Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM

KLOPSIKI DROBIOWE Z AMARANTUSEM

Składniki na pulpety:

  • 500g mięsa mielonego z indyka
  • 4 łyżki BIO Kaszki z amarantusa
  • 1 marchewka starta na drobnych oczkach
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki soli*
  • 1 łyżeczka czosnku suszonego

Składniki na sos:

  • 1 cebula
  • 350ml passaty pomidorowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól*
  • oliwa

Przygotowanie:

Przełóż ciasto do miski, dodaj startą lub posiekaną w blenderze marchewkę i cebulę. Dodaj jajko, przyprawy oraz BIO Kaszkę z amarantusa.

Wymieszaj wszystkie składniki. Następnie uformuj małe klopsiki i ułóż je na desce.

Posiekaj drobno drugą cebulę i zeszklij na oliwie. Dodaj passatę pomidorową, dodaj pół szklanki wody, czosnek i gotuj.

Zmniejsz ogień, a następnie włóż delikatnie do sosu klopsiki, jeden obok drugiego. Przykryj przykrywką i gotuj na wolnym ogniu około 15-20 minut.

*W przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń sól w przepisie

Smacznego!

Komentarze do wpisu (3)

30 kwietnia 2021

A czy zamiast kaszki amarantusowej można dać jaglano-owsianą ?

4 maja 2021

W przepisie są 2 łyżeczki soli raczej nie będą to zdrowe pulpety

4 lipca 2022

Pani Małgosiu, wszystko zależy od tego jak wygląda nasza dieta :). Zaznaczyliśmy w przepisie, że sól można pominąć.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium