HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g
BIO Kaszka Błyskawiczna Kakao 35 g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g

3,99 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 4,99 zł
szt.
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską

17,59 zł

Cena regularna: 21,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 6,29 zł
szt.
BIO Łódeczki Kakao 260 g
BIO Łódeczki Kakao 260 g

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Amarantusowe pulpety z indyka w sosie pomidorowym 5
Przepis na amarantusowe pulpety z indyka w sosie pomidorowym

PRZEPIS NA PULPETY Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM

KLOPSIKI DROBIOWE Z AMARANTUSEM

Składniki na pulpety:

  • 500g mięsa mielonego z indyka
  • 4 łyżki BIO Kaszki z Amarantusa
  • 1 marchewka starta na drobnych oczkach
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki soli*
  • 1 łyżeczka czosnku suszonego

Składniki na sos:

  • 1 cebula
  • 350ml passaty pomidorowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól*
  • oliwa

Przygotowanie:

Przełóż ciasto do miski, dodaj startą lub posiekaną w blenderze marchewkę i cebulę. Dodaj jajko, przyprawy oraz BIO Kaszkę z amarantusa.

Wymieszaj wszystkie składniki. Następnie uformuj małe klopsiki i ułóż je na desce.

Posiekaj drobno drugą cebulę i zeszklij na oliwie. Dodaj passatę pomidorową, dodaj pół szklanki wody, czosnek i gotuj.

Zmniejsz ogień, a następnie włóż delikatnie do sosu klopsiki, jeden obok drugiego. Przykryj przykrywką i gotuj na wolnym ogniu około 15-20 minut.

*W przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń sól w przepisie

Smacznego!

Komentarze do wpisu (5)

30 kwietnia 2021

A czy zamiast kaszki amarantusowej można dać jaglano-owsianą ?

4 maja 2021

W przepisie są 2 łyżeczki soli raczej nie będą to zdrowe pulpety

4 lipca 2022

Pani Małgosiu, wszystko zależy od tego jak wygląda nasza dieta :). Zaznaczyliśmy w przepisie, że sól można pominąć.

16 czerwca 2023

Czy można użyć i jej kaszki? Np. z dawnych zbóż

11 października 2023

Pani Aleksandro i Pani Agnieszko tak, można użyć innej kaszki :)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium