Pulpety z czerwonej fasoli z kaszką, burakiem i słonecznikiem
Składniki:
- 240 g ugotowanej czerwonej fasoli
- 50 g Bio Kaszki Owsianej
- 40 g Bio Kaszki Jaglanej
- 1 mała czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 jajko
- 1 Bio Warzywna Różdżka Smaku Burak
- 50 g pestek słonecznika
- papryka słodka, pieprz, sól*
Przygotowanie
Odsączoną fasolkę rozgnieć widelcem lub ubijakiem do ziemniaków. Następnie dodaj do niej drobno posiekaną czerwoną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dodaj kaszki, słonecznik, buraczaną Różdżkę Smaku oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj. Uformowane kuleczki wielkości orzecha włoskiego gotuj w wodzie przez 5 minut.
*pomiń, jeśli gotujesz dla małego dziecka.
Ola
Dzień dobry, czym można zastąpić jajko w przepisie?
HELPA
Ola - zapraszamy do zapoznania się z artykułem https://www.helpa.pl/blog-parentingowy/zamienniki-jajek