Pudding kakaowy z siemieniem i owocami
Składniki:
- 2 łyżki BIO Kaszki Orkiszowo-Owsianej z Kakao i Daktylami
- 2/3 szklanki wody
- 2/3 szklanki mleka lub napoju roślinnego
- 150g mrożonych jagód lub borówek
- 100g mrożonych wiśni
- łyżka świeżo zmielonego siemienia lnianego
- Bio Warzywna Różdżka Smaku Burak
Wykonanie:
Wodę i mleko wlej do garnuszka. Do zimnego płynu wsyp kaszkę i doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając. Kaszkę gotuj, aż zgęstnieje (około 2 minuty), zdejmij z ognia i wymieszaj z siemieniem lnianym, po czym odstaw do ostygnięcia. Owoce lekko rozmróź, żeby nadawały się do miksowania. Większość owoców zmiksuj z kaszką i buraczaną różdżką smaku, pozostałymi udekoruj gotowy pudding. Jeśli chcemy przygotować pudding bardziej jako deser, dla dzieci po 2 roku życia można dodać ksylitol (1 niecałą łyżeczkę dodajemy na etapie gotowania kaszki w mleku i wodzie) lub startą kostkę gorzkiej czekolady.