Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Chrupki Kukurydziane z Soczewicą
Bio Chrupki Kukurydziane z Soczewicą
6,99 zł 5,94 zł
szt.
Bio Tropikalne Różdżki Smaku
Bio Tropikalne Różdżki Smaku
19,04 zł 16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano - Orkiszowa z Wanilią Burbońską
19,04 zł 16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
19,04 zł 14,28 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł 12,94 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
17,13 zł 11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana (BLISKA DATA)
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana (BLISKA DATA)
16,18 zł 9,71 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
17,13 zł 14,56 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
16,18 zł 14,56 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa
Bio Kaszka Orkiszowa
16,18 zł 11,33 zł
szt.
Suchy Prowiant Mix z Figą
Suchy Prowiant Mix z Figą
15,23 zł 10,66 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE KASZEK Z DODATKAMI Z BOXA NO WASTE 0
POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE KASZEK Z DODATKAMI Z BOXA NO WASTE

KASZKI Z DODATAKAMI Z BOXA NO WASTE - PRZEPISY I POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE

Ciasto cynamonowe z Bio Kaszką Owsiano-Gryczaną z Karolem i Cynamonem Cejlońskim

Ubij jajka z cukrem na wysokich obrotach, aż powstanie jasna, puszysta masa. Do ubitych jajek wlej olej i dalej ubijaj. Następnie dodaj jogurt, mleko i wymieszaj. W oddzielnej misce wymieszaj sypkie składniki - kaszkę, mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Połącz sypkie składniki z mokrymi, wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż jabłka i piecz 50 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.

Cynamonowe placki z jabłkiem i Bio Kaszką Owsiano-Gryczaną z Karobem i Cynamonem Cejlońskim

Wymieszaj mleko oraz jajko. Dodaj do niej kaszkę oraz jabłko i wymieszaj całość do uzyskania jednolitej konsystencji. Smaż placuszki do zrumienienia z obu stron na suchej patelni (aż do ścięcia jajka).

Wegański chlebek bananowy z Bio Kaszką Orkiszową z Ciecierzycą

  • 200 g Bio Kaszki Orkiszowej z Ciecierzycą
  • 100 ml napoju owsianego lub mleka krowiego
  • 80 ml oleju
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki kakao
  • 1-2 dojrzałych bananów
  • dowolne owoce na wierzch

Banana dokładnie rozgnieć widelcem. Dodaj olej, napój roślinny i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj wszystkie suche składniki i wymieszaj. Wyłóż masę na wysmarowaną tłuszczem blaszkę do pieczenia, ułóż na wierzch owoce i piecz 35 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku, do suchego patyczka.

Mini serniczki z Bio Kaszką Orkiszową z Ciecierzycą i Bio Kaszką Owsiano-Orkiszowo-Gryczaną z Soczewicą

Twaróg i banana dokładnie rozgnieć widelcem. Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą na gładką masę. Wypełnij masą silikonowe foremki lub jedną dużą formę do ciasta. Piecz 25-30 minut w nagrzanym do 170°C piekarniku ("góra-dół").

Gofry marchewkowo-dyniowe Bio Kaszką Orkiszową z Ciecierzycą

Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę. Startą marchewkę wymieszaj w osobnej misce z żółtkami, mlekiem, olejem, kaszką i Bio Różdżkami Smaku do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie połącz delikatnie ciasto z ubitymi białkami (tylko do połączenia składników, żeby białka nie opadły. Smaż gofry w mocno rozgrzanej gofrownicy.

Gofry marchewkowe można przygotować w wersji wytrawnej. Wystarczy do ciasta dodać starty ser żółty, garść posiekanych liści szpinaku lub rukoli.

Kopytka dyniowe z Bio Kaszką Orkiszową z Ciecierzycą

Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę lub rozgnieć tłuczkiem. Wymieszaj z jajkami, kaszką i Bio Różdżką Smaku Dynia. Zagniataj masę do uzyskania gładkiego ciasta. Z ciasta uformuj wałki podsypując mąką i pokrój na mniejsze kluski. Kopytka gotuj w posolonej wodzie przez 1-2 minuty, do wypłynięcia klusek na powierzchnię.

Kopytka podaj z ulubionymi warzywami, podsmażoną cebulką lub ulubionym sosem (u mnie kokosowo-dyniowy).

 

Zapiekanka warzywna z Bio Kaszką Owsiano-Orkiszowo-Gryczaną z Soczewicą

Jajka zblenduj z rukolą, jogurtem i mlekiem. Dodaj do masy kaszkę, Bio Rróżdżkę Smaku, sól i pieprz. Cukinię i pora pokrój w drobne plastry. W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułóż cukinię i pora, sypiąc żółtym serem pomiędzy warstwami. Zalej wszystko masą z jajek, jogurtu, mleka i kaszki. Na wierzchu posyp pokruszoną fetą i kosteczkami surowego buraka. Piecz około 30 minut w nagrzanym do 200°C piekarniku.

Bazowy przepis na naleśniki z Bio Kaszką Owsiano-Orkiszowo-Gryczaną z Soczewicą

Kaszkę wsyp do miski, dodaj jajka i mleko/napój owsiany. Wymieszaj składniki na jednolitą masę w mikserze lub przy pomocy rózgi. Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni, z cienkim dnem. Przewróć na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie ładnie zrumieniony i ścięty.

   

 

Wszystkie przepisy przedstawione we wpisie możecie pobrać i wydrukować, tak aby mieć je zawsze pod ręką. Plik do druku znajdziecie poniżej. 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium