Mięciutkie babeczki z borówkami
W tych babeczkach zakochali się nasi obserwatorzy z Instagrama! Nie mogło więc być inaczej - dzielimy się super przepisem na babeczki z borówkami autorstwa Oli, współzałożycielki HELPY!
Składniki:
- 1 szklanka mąki orkiszowej lub Bio Kaszki Orkiszowej
- 1 opakowanie Bio Kaszki 5 Zbóż
- 1/2 szklanki cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1/3 szklanki oleju
- 250 g borówek
Przygotowanie:
W misce umieszczamy mokre i suche składniki i dokładnie mieszamy je ze sobą. Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez ok. 25-30 minut.
Kamila
Ile babeczek wychodzi z tego przepisu?
Joanna Suchanek
Witam. Czy można zastąpić czymś mleko i jajka? Synek 9 mies. Alergia na bmk i bjk. Babeczki wyglądają smakowicie
Ruda
Mleko można zamienić na napój owsiany A jajko na banana;) ja tak robię;)
Gosia
Super te wielkanoce przepisy, szkoda tylko, że wszystkie z jajkiem i mlekiem :(
Asia
Czy takie babeczki można zamrozić?
HELPA
Asia - tak, można mrozić :)
Karolina
Czy zamiast jajek można włożyć upieczoną dynię?
HELPA
nie robiliśmy tej opcji, ale warto spróbować :) istotne będzie wtedy dopasowanie proporcji.
HELPA
Joanna - zapraszamy! helpa.pl/blog-parentingowy/dieta-bez-jaj