Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Chrupki Kukurydziane z Soczewicą
Bio Chrupki Kukurydziane z Soczewicą
6,99 zł 5,94 zł
szt.
Bio Tropikalne Różdżki Smaku
Bio Tropikalne Różdżki Smaku
19,04 zł 16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Orkiszowa z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka Jaglano - Orkiszowa z Wanilią Burbońską
19,04 zł 16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
19,04 zł 14,28 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł 12,94 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
17,13 zł 11,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana (BLISKA DATA)
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana (BLISKA DATA)
16,18 zł 9,71 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
17,13 zł 14,56 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
16,18 zł 14,56 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa
Bio Kaszka Orkiszowa
16,18 zł 11,33 zł
szt.
Suchy Prowiant Mix z Figą
Suchy Prowiant Mix z Figą
15,23 zł 10,66 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Morele z buraczkowym serkiem 0
Wykwintne Morele Z Buraczkowym Serkiem

PRZEKĄSKI Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ, TWAROGIEM I MORELAMI

Wykwintna przekąska z szynką dojrzewającą i kozim serem. Pycha!

SKŁADNIKI:

|4 sztuki|

  • 2 morele
  • 1 Różdżka Smaku (2 g) Burak
  • 60 g twarogu półtłustego
  • 60 g koziego sera twarogowego
  • świeżo mielony pieprz kolorowy
  • kilka kropli syropu z agawy
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 4 plastry szynki dojrzewającej
  • Listki botwinki, oliwa z oliwek, gęsty sos balsamiczny
 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Morele przekrawamy na pół, wyciągamy pestki oraz wydrążamy z nich nieco miąższu tworząc niewielkie wgłębienia.
  2. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.
  3. Twaróg łączymy z kozim serem, Różdżką Smaku, płatkami migdałowymi (pozostawiając odrobinę do dekoracji) oraz doprawiamy pieprzem i syropem z agawy.
  4. Morele nadziewamy buraczkowym serkiem, zawijamy je w plastry szynki, układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez około 15 minut (grzanie góra-dół) aż szynka zacznie się rumienić. Po upływie tego czasu, morele wykładamy na talerze ze skropionymi oliwą z oliwek listkami botwinki. Całość posypujemy płatkami migdałowymi i polewamy gęstym sosem balsamicznym.
  

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium