Czekolada i ciasteczka z suszonymi owocami - owocowe przekąski
Ciasteczka z Suchym Prowiantem
Składniki:
- mąka tortowa - 2 duże łyżki
- Bio Łyżka Smaku Malina - 1 mała łyżeczka
- cukier brązowy - 1 mała łyżeczka
- Bio kaszka z komosy ryżowej i prosa - 3 łyżki
- mleko bez laktozy 3/4 szklanki
- Bio Płaturki- 2 duże łyżki
- Suchy Prowiant Mix z Jabłkiem (sproszkowany) - 2 małe łyżeczki
- gorzka czekolada - 2 kostki pokrojone na małe elementy
Sposób przygotowania:
Do miski wsyp wszystkie suche składniki, dodaj sproszkowany Suchy Prowiant i Bio Łyżkę Smaku Malina, wlej mleko i wszystko wymieszaj. Masa powinna być gęsta. Wyłóż masę na papier pieczenia. Następnie pokrojoną w kostki czekoladę powkładaj w ciastka lekko je wciskając.
Piecz w 200°C około 20 minut.
Czekoladowe przekąski
Składniki:
- gorzka czekolada - 2 sztuki
- Suchy Prowiant mix z jabłkiem
- Bio Łyżka Smaku Jagoda - 1 mała łyżeczka
Sposób przygotowania:
Do dużego naczynia wlej wrzątek. Włóż czekoladę w opakowaniu. Kontroluj stan roztopienia łyżką. Wyciągnij z miski i odetnij róg opakowania (raczej większy, aby sprawnej wyciskać czekoladę) Na blaszce/desce wyłóż papier do pieczenia, wyciśnij czekoladę w nieregularne kształty. Następnie na czekoladzie ułóż suchy prowiant. Po zastygnięciu czekolady, posyp je Bio Łyżką Smaku Jagoda.