Placuszki jaglane z owocami
Składniki:
- 1 szklanka wody
- 2 łyżki Bio Kaszki Jaglanej
- 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
- 1 jajko
- 1⁄2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka oleju
- dodatkowo: kiwi, mango, truskawki, Bio Suchy Prowiant Malina
Dodatkowo do porcji mamy:
-
1 łyżka ksylitolu/erytrolu - opcjonalnie
Wykonanie:
Kaszkę ugotuj na wodzie lub użyj pozostałej ugotowanej kaszki z dnia poprzedniego (ok. 200 g). Do lekko przestudzonej kaszki dodaj jajko, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszaj tak, aby nie było grudek. Na patelni rozgrzej małą ilość oleju i smaż małe placuszki po 2 minuty na stronę. Podaj z pokrojonymi owocami.