Placki marchewkowo-bananowe
Składniki:
- 5-6 łyżek Bio Kaszki Owsianej
- 1 jajko
- 50 g Bio Kaszki Orkiszowej z Ciecierzycą
- 2 marchewki (ok. 100 g)
- 1 banan (najlepiej dojrzały)
- oliwa lub olej kokosowy
Przygotowanie:
Jajka rozmieszaj widelcem w misce. Banana rozgnieć widelcem. Marchewki obierz, umyj i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Banana, marchewki i 2 rodzaje kaszki dodaj do jajka. Wymieszaj wszystkie składniki i odstaw na 15 minut. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i cienko posmaruj oliwą (np. używając gazika). Z masy formuj placuszki i układaj je na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Piecz w 180 stopniach, około 20 minut, z czego ostatnie 10 minut z termoobiegiem. Postaraj się nie trzymać ich w piekarniku zbyt długo (nie wysuszaj ich), bo mogą wyjść zbyt twarde.