Placki bananowe z kaszki jaglano-owsianej
Składniki na 4 placuszki:
- 110 ml mleka 0,5%
- 45 g suchej Bio Kaszki Jaglano-Owsianej
- 1 jajko rozmiar „S”
- 1/2 banana (około 50 g)
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
- olej rzepakowy do smażenia
Składniki na sałatkę:
- 4 czubate łyżki serka waniliowego
- 3 łyżeczki Bio Łyżki Smaku Owoce Leśne
- 2 garści miechunki
- 3 kiwi
- 4 łyżki obranych orzechów włoskich
- listki mięty do dekoracji
Przygotowanie:
W garnuszku wymieszaj Bio Kaszkę Jaglano-Owsianą z mlekiem, doprowadź do wrzenia cały czas mieszając i gotuj na małym ogniu przez około 3 minuty. Po przestygnięciu zmiksuj kaszkę z jajkiem, bananem oraz sodą. Z uzyskanej masy usmaż (na odrobinie oleju) średniej wielkości placuszki. Serek waniliowy wymieszaj z Bio Łyżką Smaku Owoce Leśne, aż do uzyskania masy o jednolitym, pięknie fioletowym kolorze. Lekko ciepłe placuszki posmaruj leśnym serkiem, a następnie ułóż na nich owoce, posyp orzechami włoskimi i udekoruj listkami mięty.