HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g
Batonik Truskawka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Piernikowa 200 g
Bio Kaszka Piernikowa 200 g

19,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

19,99 zł

szt.
Batonik Piernikowy
Batonik Piernikowy

4,99 zł

szt.
Batonik Kakao 20 g
Batonik Kakao 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

10,19 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,99 zł
szt.
Batonik Czarna Porzeczka 20 g
Batonik Czarna Porzeczka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g
Bio Manna Dawnych Zbóż 200 g

10,79 zł

Cena regularna: 17,99 zł

Najniższa cena: 17,99 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą 200 g
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą 200 g

12,00 zł

Cena regularna: 19,99 zł

Najniższa cena: 19,99 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Piernik z dwóch kaszek 0
Piernik z dwóch kaszek

Piernik z dwóch kaszek

Składniki:

Wykonanie: 

W garnku rozpuszczamy masło. Zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy mleko, miód, cukier, cynamon, kakao, powidła, jajka i mieszamy masę dokładnie. Do takiej masy dodajemy wszystkie suche składniki (kaszki, sodę i proszek do pieczenia). Masę wlewamy do wysmarowanej masłem foremki (masa będzie raczej rzadka) i wstawiamy do nagrzanego do 180st. piekarnika. Pieczemy przez 45-50 minut. Po całkowitym ostudzeniu przekrawamy piernik na pół i przekładamy powidłami. Przełożony piernik polewamy polewą czekoladową. 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium