HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską

21,99 zł

szt.
Batonik Truskawka 20 g
Batonik Truskawka 20 g

2,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.05.2025)

5,25 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 6,29 zł
szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami 200 g

21,99 zł

szt.
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g
BIO Kaszka błyskawiczna cynamon 35 g

4,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
BIO Kaszka błyskawiczna kakao 35 g
BIO Kaszka błyskawiczna kakao 35 g

4,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
BIO Łódeczki Kakao 260 g
BIO Łódeczki Kakao 260 g

21,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Piernik z dwóch kaszek 0
Piernik z dwóch kaszek

Piernik z dwóch kaszek

Składniki:

Wykonanie: 

W garnku rozpuszczamy masło. Zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy mleko, miód, cukier, cynamon, kakao, powidła, jajka i mieszamy masę dokładnie. Do takiej masy dodajemy wszystkie suche składniki (kaszki, sodę i proszek do pieczenia). Masę wlewamy do wysmarowanej masłem foremki (masa będzie raczej rzadka) i wstawiamy do nagrzanego do 180st. piekarnika. Pieczemy przez 45-50 minut. Po całkowitym ostudzeniu przekrawamy piernik na pół i przekładamy powidłami. Przełożony piernik polewamy polewą czekoladową. 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium