Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka Orkiszowo-Owsiana z Kakao i Daktylami
19,04 zł 13,33 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
16,18 zł 10,47 zł
szt.
Bio Kółeczka Gryczano-Jaglano-Amarantusowe
Bio Kółeczka Gryczano-Jaglano-Amarantusowe
16,18 zł 12,37 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
19,04 zł 18,09 zł
szt.
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
16,18 zł 10,47 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
16,18 zł 13,32 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł 13,32 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
Bio Kuleczki Gryczano-Jaglano-Owsiane
16,18 zł 12,37 zł
szt.
Chmura tagów
Kolorowy Pasztet z Soczewicy 0
Kolorowy Pasztet z Soczewicy

PRZEPIS NA KOLOROWY PASZTET Z SOCZEWICY I KASZY JAGLANEJ

Przepis inspirowany: Pasztet soczewicowy ze śliwką z blogu Jadłonomia. Dla uzyskania efektu kolorystycznego wprowadzono modyfikację przepisu oryginalnego. 

 

SKŁADNIKI:

|blacha o wymiarach 20x11 cm|

  • 2 cebule
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 goździki
  • olej do smażenia
  • 2 szklanki ugotowanej czerwonej soczewicy  / około 200 g suchej soczewicy czerwonej
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej / około 100 g suchej kaszy
  • 50-70 ml oleju
  • ¾ łyżeczki majeranku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól i czarny pieprz
  • Bio Różdżki Smaku Szpinak
  • Bio Różdżki Smaku Burak
  • Bio Różdżki Smaku Dynia

PRZYGOTOWANIE:

  1. Na patelni rozgrzać olej i dodać przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, goździki oraz jałowiec. Smażyć na niedużym ogniu ok 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Wyjąć przeprawy i dodać poszatkowaną cebulę. Smażyć do zeszklenia.
  2. Cebulę dodać do ugotowanej soczewicy razem z kaszą jaglaną, olejem, szczyptą soli i resztą przypraw. Zmiksować przy pomocy ręcznego blendera na gładką masę, spróbować i doprawić do smaku większą ilością soli, jeśli jest taka potrzeba.
  3. Masę podzielić na 3 miski - do każdej z nich dodać po dwie Bio Warzywne Różdżki Smaku - szpinak, burak i dynię. Wymieszać do uzyskania jednolitego koloru.
  4. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę do 2/3 wysokości formy.
  5. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, pasztet piec przez 40 – 45 minut. Następnie wystudzić w formie.

Pasztet z Soczewicy

Zdrowy Pasztet z Soczewicy

Paszteciki z soczewicy

Kolorowy Pasztet z Soczewicy

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium