Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

4,19 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Batonik Czarna Porzeczka
Batonik Czarna Porzeczka

4,19 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

4,99 zł

szt.
Zestaw Płatków Śniadaniowych
Zestaw Płatków Śniadaniowych

19,99 zł

Cena regularna: 29,97 zł

Najniższa cena: 29,97 zł
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana (BLISKA DATA DO KOŃCA 07.2024 r.)
Bio Kaszka Jaglano-Owsiana (BLISKA DATA DO KOŃCA 07.2024 r.)

8,49 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 10,19 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż (BLISKA DATA DO KOŃCA 07.2024 r.)
Bio Kaszka 5 Zbóż (BLISKA DATA DO KOŃCA 07.2024 r.)

10,19 zł

Cena regularna: 16,99 zł

Najniższa cena: 16,99 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Kolorowy pasztet z soczewicy 0
Kolorowy Pasztet z Soczewicy

PRZEPIS NA KOLOROWY PASZTET Z SOCZEWICY I KASZY JAGLANEJ

Przepis inspirowany: Pasztet soczewicowy ze śliwką z blogu Jadłonomia. Dla uzyskania efektu kolorystycznego wprowadzono modyfikację przepisu oryginalnego. 

 

SKŁADNIKI:

  • 2 cebule
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 goździki
  • olej do smażenia
  • 2 szklanki ugotowanej czerwonej soczewicy  / około 200 g suchej soczewicy czerwonej
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej / około 100 g suchej kaszy
  • 50-70 ml oleju
  • ¾ łyżeczki majeranku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól i czarny pieprz
  • Bio Różdżki Smaku Szpinak
  • Bio Różdżki Smaku Burak
  • Bio Różdżki Smaku Dynia

PRZYGOTOWANIE:

  1. Na patelni rozgrzać olej i dodać przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, goździki oraz jałowiec. Smażyć na niedużym ogniu ok 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Wyjąć przeprawy i dodać poszatkowaną cebulę. Smażyć do zeszklenia.
  2. Cebulę dodać do ugotowanej soczewicy razem z kaszą jaglaną, olejem, szczyptą soli i resztą przypraw. Zmiksować przy pomocy ręcznego blendera na gładką masę, spróbować i doprawić do smaku większą ilością soli, jeśli jest taka potrzeba.
  3. Masę podzielić na 3 miski - do każdej z nich dodać po dwie Bio Warzywne Różdżki Smaku - szpinak, burak i dynię. Wymieszać do uzyskania jednolitego koloru.
  4. Formę o wymiarach 20x11 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę do 2/3 wysokości formy.
  5. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, pasztet piec przez 40 – 45 minut. Następnie wystudzić w formie.

Pasztet z Soczewicy

Zdrowy Pasztet z Soczewicy

Paszteciki z soczewicy

Kolorowy Pasztet z Soczewicy

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium