Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Piernikowa
Bio Kaszka Piernikowa
19,04 zł 18,09 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł 14,56 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
16,18 zł 14,56 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku
17,13 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
17,13 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Pasztet z cukinii z kaszką 0
Pasztet z cukini z kaszką

Pasztet z cukinii z kaszką

  • 1 kg cukinii
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 opakowanie Bio Kaszki Owsiano-Jaglano-Gryczanej
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól, pieprz

Wykonanie: 

Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i drobno potnij. Cukinię i cebulę umieścić w misce, dodaj 2 łyżeczki soli i wymieszaj. Odstaw na około pół godziny, aż cukinia puści soki. Następnie wyłóż ją na sito i dokładnie odsącz dociskając masę ręką. Następnie dodaj do cukinii drobno startą marchewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, całe opakowanie kaszki, drobno pociętą natkę pietruszki, przyprawy, oliwę oraz jajka - i dokładnie wymieszaj. Masę cukiniową wyłóż do wysmarowanej oliwą keksówki (lub wyłożonej papierem do pieczenia). Piecz bez przykrycia, w 180st. C przez około 1 godzinę i 15 minut.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium