Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka
Batonik Truskawka

2,93 zł

Cena regularna: 4,19 zł

Najniższa cena: 4,19 zł
szt.
BIO Łódeczki Kakao 130 g
BIO Łódeczki Kakao 130 g

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,99 zł

szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż

17,99 zł

szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż
Bio Kaszka 5 Zbóż

16,99 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,99 zł

szt.
Suchy Prowiant Truskawka
Suchy Prowiant Truskawka

7,99 zł

szt.
Suchy Prowiant Borówka
Suchy Prowiant Borówka

7,99 zł

szt.
Batonik Kakao
Batonik Kakao

3,49 zł

Cena regularna: 4,99 zł

Najniższa cena: 2,98 zł
szt.
BIO Łódeczki Cynamon 130 g
BIO Łódeczki Cynamon 130 g

16,99 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Pasztet z cukinii z kaszką 0
Pasztet z cukini z kaszką

Pasztet z cukinii z kaszką

  • 1 kg cukinii
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 opakowanie Bio Kaszki Owsiano-Jaglano-Gryczanej
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól, pieprz

Wykonanie: 

Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i drobno potnij. Cukinię i cebulę umieścić w misce, dodaj 2 łyżeczki soli i wymieszaj. Odstaw na około pół godziny, aż cukinia puści soki. Następnie wyłóż ją na sito i dokładnie odsącz dociskając masę ręką. Następnie dodaj do cukinii drobno startą marchewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, całe opakowanie kaszki, drobno pociętą natkę pietruszki, przyprawy, oliwę oraz jajka - i dokładnie wymieszaj. Masę cukiniową wyłóż do wysmarowanej oliwą keksówki (lub wyłożonej papierem do pieczenia). Piecz bez przykrycia, w 180st. C przez około 1 godzinę i 15 minut.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium