HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 10,49 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem

21,99 zł

szt.
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych

85,99 zł

Cena regularna: 113,97 zł

Najniższa cena: 103,98 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g  (bliska data 31.07.2025)
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g (bliska data 31.07.2025)

9,55 zł

Cena regularna: 19,09 zł

Najniższa cena: 11,45 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Paluchy wiedźmy z Bio Manną Dawnych Zbóż 0
Paluchy wiedźmy z Bio Manną Dawnych Zbóż

Paluchy wiedźmy z kaszką manną

Składniki:

• 185 g mąki pszennej jasnej
• 200 g Bio Manny Dawnych Zbóż
• 200 g masła
• 100 g Bio Daktyli Sproszkowanych
• 1 małe jajko
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• kilka kropel ekstraktu z migdałów
• szczypta soli
• około 45 g migdałów zwykłych lub blanszowanych

Przygotowanie:

Do miski wsyp mąkę, kaszkę, daktyle, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj. Następnie dodaj pokrojone w kostki masło, jajko i ekstrakt z migdałów. Wyrób ciasto dłońmi. Powinno być miękkie i plastyczne. Z ciasta uformuj kulę. Zawiń ją w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Piekarnik nagrzej do 200 C. Dużą blachę z piekarnika wyłóż pergaminem. Przygotuj sobie garść migdałów. Odrywaj niewielkie ilości ciasta wielkości orzecha włoskiego i zrób z niego wałeczek długości 10 cm. Z jednej strony wałeczka wbij migdał, a zaraz pod nim zrób wgłębienie. Zaraz za wgłębieniem natnij odrobine palce. W taki sposób przygotuj wszystkie paluchy.

Gotowe paluchy układaj na blaszce w odstępach. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 C przez około 10-15 minut aż ładnie się zarumienią i urosną. Po wystudzeniu można je jeszcze udekorować przy „paznokciach” czerwonym dżemem np. malinowym czy wiśniowym lub lukrem stworzonym z wody, cukru pudru i czerwonych różdżek smaku.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium