Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
15,23 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
13,32 zł
szt.
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Manna Dawnych Zbóż
Bio Manna Dawnych Zbóż
14,28 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 5,59 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana
13,32 zł
szt.
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na owsiane batoniki czekoladowe z amarantusem 0
Przepis na czekoladowe batoniki owsiane z dodatkiem amarantusa

CZEKOLADOWE BATONIKI OWSIANE Z DODATKIEM AMARANTUSA

Składniki:

  • Ok. 1,5 szklanki płatków BIO PłaTURki
  • Pół szklanki BIO EksPandów Amarantus
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 100 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • Kilka kropel aromatu migdałowego

Przygotowanie:

  1. Podgrzej w rondelku mleko, masło orzechowe, kilka kropel aromatu migdałowego, cukier trzcinowy i kakao. Mieszaj aż do połączenia się składników. Następnie do naczynia dosyp BIO PłaTURki i wymieszaj ponownie. Na koniec dosyp eksPandy Amarantus.
  2. Przygotuj kwadratową lub prostokątną foremkę i wyłóż ją papierem do pieczenia. Następnie przełóż masę do foremki i wyrównaj zwilżoną łyżką. Zostaw do całkowitego wystygnięcia i pokrój w batoniki.
  3. Tak przygotowane czekoladowe batoniki przechowuj w szklanym lub plastikowym pojemniku.

 Smacznego!

czekoladowe batoniki z ekspandowanym amarantusem

domowe czekoladowe batoniki

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium