Wersje językowe
Kategorie wpisów
Bestsellery
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana

16,18 zł

szt.
Bio Kaszka Piernikowa
Bio Kaszka Piernikowa

15,99 zł

Cena regularna: 19,04 zł

Najniższa cena: 19,04 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiana
Bio Kaszka Owsiana

16,18 zł

szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana

16,18 zł

szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku

19,04 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus

13,32 zł

szt.
Bio Warzywne Różdżki Smaku
Bio Warzywne Różdżki Smaku

17,13 zł

szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Owsiane batoniki czekoladowe z amarantusem 0
Przepis na czekoladowe batoniki owsiane z dodatkiem amarantusa

CZEKOLADOWE BATONIKI OWSIANE Z DODATKIEM AMARANTUSA

Składniki:

  • 1,5 szklanki płatków owsianych
  • 0,5 szklanki BIO EksPandów Amarantus
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 100 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • kilka kropel aromatu migdałowego

Przygotowanie:

  1. Podgrzej w rondelku mleko, masło orzechowe, kilka kropel aromatu migdałowego, cukier trzcinowy i kakao. Mieszaj aż do połączenia się składników. Następnie do naczynia dosyp BIO PłaTURki i wymieszaj ponownie. Na koniec dosyp eksPandy Amarantus.
  2. Przygotuj kwadratową lub prostokątną foremkę i wyłóż ją papierem do pieczenia. Następnie przełóż masę do foremki i wyrównaj zwilżoną łyżką. Zostaw do całkowitego wystygnięcia i pokrój w batoniki.
  3. Tak przygotowane czekoladowe batoniki przechowuj w szklanym lub plastikowym pojemniku.

 Smacznego!

czekoladowe batoniki z ekspandowanym amarantusem

domowe czekoladowe batoniki

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium