CZEKOLADOWE BATONIKI OWSIANE Z DODATKIEM AMARANTUSA
Składniki:
- 1,5 szklanki płatków owsianych
- 0,5 szklanki BIO EksPandów Amarantus
- 3 łyżki gorzkiego kakao
- 3 łyżki masła orzechowego
- 100 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- kilka kropel aromatu migdałowego
Przygotowanie:
- Podgrzej w rondelku mleko, masło orzechowe, kilka kropel aromatu migdałowego, cukier trzcinowy i kakao. Mieszaj aż do połączenia się składników. Następnie do naczynia dosyp BIO PłaTURki i wymieszaj ponownie. Na koniec dosyp eksPandy Amarantus.
- Przygotuj kwadratową lub prostokątną foremkę i wyłóż ją papierem do pieczenia. Następnie przełóż masę do foremki i wyrównaj zwilżoną łyżką. Zostaw do całkowitego wystygnięcia i pokrój w batoniki.
- Tak przygotowane czekoladowe batoniki przechowuj w szklanym lub plastikowym pojemniku.
Smacznego!