Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Baton Fela
Bio Baton Fela
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł 2,99 zł
szt.
Bio Baton Tosia
Bio Baton Tosia
6,99 zł 2,99 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana
Bio Kaszka Jaglana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka z Samopszy
Bio Kaszka z Samopszy
17,13 zł 8,57 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
Bio Kaszka 5 Zbóż - NOWY, LEPSZY SKŁAD!
16,18 zł 11,33 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
Bio Kaszka Owsiano-Orkiszowo-Gryczana z Soczewicą
19,04 zł 17,14 zł
szt.
Bio eksPandy Amarantus
Bio eksPandy Amarantus
13,32 zł
szt.
Chmura tagów
Owsiane batoniki czekoladowe z amarantusem 0
Przepis na czekoladowe batoniki owsiane z dodatkiem amarantusa

CZEKOLADOWE BATONIKI OWSIANE Z DODATKIEM AMARANTUSA

Składniki:

  • Ok. 1,5 szklanki płatków BIO PłaTURki
  • Pół szklanki BIO EksPandów Amarantus
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 100 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • Kilka kropel aromatu migdałowego

Przygotowanie:

  1. Podgrzej w rondelku mleko, masło orzechowe, kilka kropel aromatu migdałowego, cukier trzcinowy i kakao. Mieszaj aż do połączenia się składników. Następnie do naczynia dosyp BIO PłaTURki i wymieszaj ponownie. Na koniec dosyp eksPandy Amarantus.
  2. Przygotuj kwadratową lub prostokątną foremkę i wyłóż ją papierem do pieczenia. Następnie przełóż masę do foremki i wyrównaj zwilżoną łyżką. Zostaw do całkowitego wystygnięcia i pokrój w batoniki.
  3. Tak przygotowane czekoladowe batoniki przechowuj w szklanym lub plastikowym pojemniku.

 Smacznego!

czekoladowe batoniki z ekspandowanym amarantusem

domowe czekoladowe batoniki

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium