Kategorie przepisów
Bestsellery
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą - BLISKA DATA
Bio Kaszka Orkiszowa z Ciecierzycą - BLISKA DATA
19,04 zł 11,42 zł
szt.
Bio Owocowe Różdżki Smaku
Bio Owocowe Różdżki Smaku
19,04 zł
szt.
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
Bio Kulki Gryczano-Orkiszowe z Kakao
16,18 zł
szt.
Bio Kaszka 4 Zbóż
Bio Kaszka 4 Zbóż
17,13 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana - BLISKA DATA
Bio Kaszka Jaglano - Owsiana - BLISKA DATA
16,18 zł 8,09 zł
szt.
Bio Baton Antek
Bio Baton Antek
6,66 zł
szt.
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
Bio Kulki Jaglano-Orkiszowe
16,18 zł
szt.
Chmura tagów
Przepis na owsiane batoniki czekoladowe z amarantusem 0
Przepis na czekoladowe batoniki owsiane z dodatkiem amarantusa

CZEKOLADOWE BATONIKI OWSIANE Z DODATKIEM AMARANTUSA

Składniki:

  • Ok. 1,5 szklanki płatków BIO PłaTURki
  • Pół szklanki BIO EksPandów Amarantus
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 100 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • Kilka kropel aromatu migdałowego

Przygotowanie:

  1. Podgrzej w rondelku mleko, masło orzechowe, kilka kropel aromatu migdałowego, cukier trzcinowy i kakao. Mieszaj aż do połączenia się składników. Następnie do naczynia dosyp BIO PłaTURki i wymieszaj ponownie. Na koniec dosyp eksPandy Amarantus.
  2. Przygotuj kwadratową lub prostokątną foremkę i wyłóż ją papierem do pieczenia. Następnie przełóż masę do foremki i wyrównaj zwilżoną łyżką. Zostaw do całkowitego wystygnięcia i pokrój w batoniki.
  3. Tak przygotowane czekoladowe batoniki przechowuj w szklanym lub plastikowym pojemniku.

 Smacznego!

czekoladowe batoniki z ekspandowanym amarantusem

domowe czekoladowe batoniki

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium