
CZEKOLADOWE BATONIKI OWSIANE Z DODATKIEM AMARANTUSA
Składniki:
- Ok. 1,5 szklanki płatków BIO PłaTURki
- Pół szklanki BIO EksPandów Amarantus
- 3 łyżki gorzkiego kakao
- 3 łyżki masła orzechowego
- 100 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- Kilka kropel aromatu migdałowego
Przygotowanie:
- Podgrzej w rondelku mleko, masło orzechowe, kilka kropel aromatu migdałowego, cukier trzcinowy i kakao. Mieszaj aż do połączenia się składników. Następnie do naczynia dosyp BIO PłaTURki i wymieszaj ponownie. Na koniec dosyp eksPandy Amarantus.
- Przygotuj kwadratową lub prostokątną foremkę i wyłóż ją papierem do pieczenia. Następnie przełóż masę do foremki i wyrównaj zwilżoną łyżką. Zostaw do całkowitego wystygnięcia i pokrój w batoniki.
- Tak przygotowane czekoladowe batoniki przechowuj w szklanym lub plastikowym pojemniku.
Smacznego!
larryfox2017
Oferujemy wszelkiego rodzaju pożyczki o niskim oprocentowaniu 3%. Możesz pożyczać na dowolny okres od 1 do 25 lat i pożyczać dowolną kwotę od 2000 do 50 000 000,00 GBP na dowolny cel. Możesz złożyć wniosek przez WhatsApp: +14092051142 lub e-mail: larryfox2017@hotmail.com