OWOCOWE SERDUSZKA Z KASZKI JAGLANEJ
Składniki:
- 3 kopiaste łyżki Bio Kaszki Jaglanej
- Bio Owocowe Różdżki Smaku (po 1 z każdego smaku)
- 200 ml wody
- 1 łyżeczka miodu*
Przygotowanie:
- Do rondelka z wodą wsyp powoli kaszkę i doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając. Gotuj około 2-3 minuty aż zgęstnieje, dodaj miód, wymieszaj, a następnie przelej ją do pięciu miseczek.
- Do każdej z misek dodaj inny smak Bio Owocowych Różdżek Smaku. Wymieszaj, a następnie przełóż do płaskiego naczynia lub tacki i wygładź zwilżoną szpatułką. Wystudź.
- Po wystudzeniu za pomocą noża lub foremki wytnij wzorki.
- Serduszka możesz także przygotować w silikonowej foremce na czekoladki, jednak przed wyciągnięciem najlepiej schłodzić ją przez kilka godzin w lodówce.
*W przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń miód w przepisie. Miód znajduje się na liście zakazanych produktów w pierwszym roku życia.
Smacznego!