
OWOCOWE SERDUSZKA Z KASZKI JAGLANEJ
Składniki:
- 3 kopiaste łyżki BIO Kaszki jaglanej Helpa
- BIO Owocowe Różdżki Smaku (po 1 z każdego smaku)
- 200 ml wody
- Łyżeczka miodu*
Przygotowanie:
- Do rondelka z wodą wsyp powoli kaszkę i doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając. Gotuj około 2-3 minuty aż zgęstnieje, dodaj miód, wymieszaj, a następnie przelej ją do pięciu miseczek.
- Do każdej z misek dodaj inny smak BIO owocowych Różdżek Smaku. Wymieszaj, a następnie przełóż do płaskiego naczynia lub tacki i wygładź zwilżoną szpatułką. Wystudź.
- Po wystudzeniu za pomocą noża lub foremki wytnij wzorki.
- Serduszka możesz także przygotować w silikonowej foremce na czekoladki, jednak przed wyciągnięciem najlepiej schłodzić ją przez kilka godzin w lodówce.
*W przypadku gotowania dla najmłodszych pomiń miód w przepisie. Miód znajduje się na liście zakazanych produktów w pierwszych tygodniach rozszerzania diety niemowlaka.
Smacznego!