HELPA Sklep Producenta
Kategorie wpisów
Bestsellery
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD
Batonik Truskawka 20 g - NOWY SKŁAD

2,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską
Bio Kaszka z Wanilią Burbońską

21,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami
Bio Kaszka z Kakao i Daktylami

21,99 zł

szt.
Bio eksPandy Amarantus 100 g
Bio eksPandy Amarantus 100 g

13,99 zł

szt.
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)
Bio eksPandy Gryka 50 g (bliska data 31.08.2025)

6,29 zł

Cena regularna: 10,49 zł

Najniższa cena: 10,49 zł
szt.
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g
Bio Kaszka 5 Zbóż 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem
Bio Kaszka z Daktylami i Szpinakiem

21,99 zł

szt.
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych
HELPAka - zestaw 6 kaszek bestsellerowych

85,99 zł

Cena regularna: 113,97 zł

Najniższa cena: 103,98 zł
szt.
Bio Kaszka Jaglana 200 g
Bio Kaszka Jaglana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Kaszka Owsiana 200 g
Bio Kaszka Owsiana 200 g

18,99 zł

szt.
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g  (bliska data 31.07.2025)
Bio Suchy Prowiant Truskawka 20 g (bliska data 31.07.2025)

9,55 zł

Cena regularna: 19,09 zł

Najniższa cena: 11,45 zł
szt.
Szukaj po słowie kluczowym
Owocowe jaglane kule mocy 0
Owocowe jaglane kule mocy

Owocowe jaglane kule mocy

Składniki:

  • 100 g suchej kaszy jaglanej (ok. 300 g ugotowanej na gęsto)
  • 200 ml bezglutenowego napoju roślinnego (najlepiej użyć mieszanki 100 ml mleka kokosowego 60% i 100 ml przegotowanej wody)
  • 100 g suszonych niesiarkowanych moreli
  • 4 łyżki Bio eksPandów Amarantus
  • Bio Owocowe Różdżki Smaku
  • wanilia w proszku (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną przez chwilę upraż na suchej patelni, na małym ogniu, a następnie na sicie przepłucz gorącą przegotowaną wodą. Przełóż do garnka, zalej napojem roślinnym i gotuj na małym ogniu pod przykryciem do momentu, aż cały płyn wsiąknie w kaszę. Zestaw garnek z palnika, lecz nie podnoś pokrywki - odstaw go na jeszcze 5 minut. Odkryj kaszę i przez chwilę wystudź. W międzyczasie suszone morele zalej gorącą przegotowaną wodą, odstaw na min. 15 minut. Gdy zmiękną, odlej wodę, a morele zblenduj na mus. Dodaj go do ugotowanej jeszcze ciepłej kaszy jaglanej i zblenduj na gładkie ciasto. Na tym etapie możesz dodać wanilię w proszku i ponownie zmiksować. Następnie masę odstaw do schłodzenia. Nabieraj łyżeczką porcję ciasta. Formuj niewielkie kulki i obtaczaj je w sproszkowanych liofilizowanych owocach. Ułóż na talerzu i włóż do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie podaj bezpośrednio do zjedzenia.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium