
Owocowa zapiekanka z kaszki
Składniki:
- 1/2 opakowania Bio Kaszki Owsiano-Orkiszowo-Gryczanej z Soczewicą
- 1 szklanka napoju roślinnego lub mleka krowiego
- 2 jajka
- sezonowe owoce (maliny, borówki, śliwki, gruszki, jabłka, brzoskwinie)
Wykonanie:
Do naczynia żaroodpornego wsyp pół opakowania kaszki, dyniową Różdżkę Smaku, zalej mlekiem, dodaj jajka i wymieszaj składniki do uzyskania jednolitej masy przy pomocy rózgi lub widelca. Dodaj owoce, pokrojone na kawałki lub w całości. Zapiekankę piecz około 30 minut w rozgrzanym do 180 st. piekarniku.
Filmik z instruktażem, jak zrobić zapiekankę, znajdziecie na Instragramie dietetyczki Alicji Golonki.
Więcej kolorowych przepisów autorstwa dietetyczki Alicji Golonki, znajdziecie w naszym kolorowym E-Booku.
Dominika Koasidis
Nie ma tej kaszki w domu czy moge uzyc innej? Wyjdzie?
HELPA
tak, warto spróbować ;)