Omlet na śniadanie - ze szpinakiem, pomidorami i fetą
Pomysł na pyszne śniadanie do domu i do śniadaniówki. Piękny kolor zawdzięcza Bio Warzywnej Różdżce Smaku Szpinak. Sprawdź sam!
Składniki:
- 3 jajka
- 1 łyżka Bio Kaszki Owsianej
- 1 szpinakowa Bio Warzywne Różdżki Smaku
- kilka pomidorków koktajlowych
- cebulka dymka
- 30 g sera feta
Dodatkowo:
- Świeża sałata
- Czerwona papryka
- 0,5 łyżeczki klarowanego masła
Przygotowanie:
Jajka ubijamy z dodatkiem liofilizowanego szpinaku i kaszki.
Mieszankę wylewamy na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię, a na wierzchu układamy pokrojoną w kostkę fetę, posiekaną cebulkę i przekrojone na pół pomidory.
Smażymy na małym ogniu, pod przykryciem, aż góra się zetnie.
Podajemy z sałatą i papryką.
Smacznego!
Martyna
Czy do tego przepisu mogę wymieniać kaszki?