Omleciki z brokułami i marchewką
Składniki:
- 180 g tofu naturalnego
- 3/4 szklanki niesłodzonego napoju roślinnego
- 3 łyżki płatków drożdżowych
- 4-5 łyżek Bio Kaszki Owsiano-Orkiszowo-Gryczanej z Soczewicą
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1 szklanka drobno posiekanego brokuła
- 1 szklanka drobno posiekanej marchewki
Przygotowanie:
Marchewkę i brokuła drobno posiekaj, można wykorzystać rozdrabniacz z ostrzem typu S. W kielichu blendera zmiksuj tofu, mleko roślinne, płatki drożdżowe, skrobię, kurkumę, Bio Kaszkę Owsiano-Orkiszowo-Gryczaną z Soczewicą. Powstałą masę przelej do miski i wymieszaj z posiekanymi warzywami. Łyżką nakładaj na suchą lub delikatnie posmarowaną olejem patelnię niewielkie placuszki i smaż z obu stron na złoty kolor.