Naleśniki z farszem warzywnym
Składniki:
- 1 szklanka Bio Kaszki Owsiano-Orkiszowo-Gryczanej z Soczewicą
- 2 szklanki napoju sojowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 kopiasta łyżeczka zmielonego siemienia lnianego
Składniki na farsz:
- 1 duża marchewka
- 1/4 sztuki dużej cebuli białej
- 3/4 szklanki wody
- 1 łyżka soczewicy czerwonej
- szczypta cząbru, czosnku w proszku, papryki słodkiej, pieprzu
Przygotowanie:
Jak przygotować farsz? Marchewkę zetrzyj na tarce, cebulę posiekaj drobno. Na patelnię wlej wodę i wsyp warzywa. Duś je kilka minut. W międzyczasie dodaj soczewicę i przyprawy. Gotuj składniki na wolnym ogniu. Farsz będzie gotowy, kiedy soczewica i warzywa zmiękną, a woda odparuje. Ciasto - wszystkie składniki zmiksuj na jednolitą konsystencję i smaż naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powierzchnią. Naleśniki możesz podać z farszem lub szybkim domowym dżemem.