NALEŚNIKI SZPINAKOWE Z MĄKI ORKISZOWEJ Z BANANEM I KASZKĄ JAGLANĄ
Szpinakowe naleśniki z bananową kaszką jaglaną
Przepis na 6-8 naleśników:
- ¾ szklanki mąki jaglanej (około 90 g)
- ¾ szklanki mąki orkiszowej jasnej (około 90 g)
- 2 Bio Szpinakowe Różdżki Smaku Helpa
- 1 ½ szklanki napoju roślinnego owsianego
- 2 jajka
- Łyżka oleju rzepakowego
Nadzienie:
- 300 ml wody
- 5 łyżek Bio Kaszki Jaglanej Helpa
- Dojrzały banan
Dodatkowo:
- Pomarańcza
Składniki na naleśniki miksujemy i odstawiamy na 15 minut.
Następnie smażymy 6-8 sztuk na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni.
Do garnuszka z wodą, powoli wsypujemy kaszkę i doprowadzając do wrzenia, cały czas mieszamy.
Gotujemy 2-3 minuty, a gdy zgęstnieje miksujemy z bananem.
Powstałym kremem smarujemy naleśniki, dodajemy cząstki pomarańczy i składamy.
Smacznego!
Justyna
Naleśniki super wychodzą z burakiem - są różowe
HELPA
Justyna - Jak najbardziej można przygotować naleśniki z Łyżką Smaku Truskawka-Burak-Jeżyna lub BIO Różdżką Smaku Burak. Jednak w tym przepisie w połączeniu z kaszką z bananem chyba najlepiej pasuje szpinak ;)
Ola
Czy takie naleśniki można podać 7-miesięcznemu dziecku? Z góry dziękuję
HELPA
Ola - ten przepis nie ma dedykowanego wieku podania. Istotne będzie na jakim etapie RD jest dziecko, czy podawane już były te produkty w diecie. :)